Het prachtige Waddeneiland Ameland heeft voor elk wat wils.
Of u nu kiest voor een weekend zeilen, een week zeilen of een familiedag op het water, onze traditionele schepen zeilen u graag naar Ameland.

Ameland is in alle seizoenen een zeer populaire zeilbestemming. De veelzijdige natuur en het grote aanbod aan leuke attracties maken het een ideaal vakantie-eiland voor jong en oud. Ook is een zeiltocht naar Ameland prima te combineren met een bezoek aan de andere Waddeneilanden.

Geniet van Werelderfgoed Waddenzee met een traditioneel schip van Rederij Vooruit!

Ontdek Ameland

Bekend om haar betoverende zandduinen en talloze leuke dorpjes, trekt het eiland Ameland in ieder seizoen van het jaar veel natuurliefhebbers, vogelspotters en dagjesmensen. Het landschap nodigt uit tot vele activiteiten, zoals een prachtige wandeling over het strand of een lange fietstocht door de bossen. De totale lengte van de fietspaden is maar liefst 100 kilometer!

Ook is Ameland tijdens haar ‘golden hour’ lichtval altijd erg geliefd bij fotografen en kunstenaars, waarbij de schoonheid van de natuur en het duingebied vaak centraal staan. Jaarlijks vindt in november de Ameland Kunstmaand plaats. Hierbij exposeren kunstenaars uit binnen- en buitenland op 30 locaties de mooiste foto’s, schilderijen, keramiek en installaties.

Welke dorpen zijn er op Ameland?

Op Ameland bevinden zich 4 dorpen; Hollum, Ballum, Nes en Buren. Hier kunt u heerlijk op een terrasje neerstrijken en van de gezelligheid genieten. Elk dorp heeft een eigen unieke charme en kenmerken. Hier is een kort overzicht van de dorpen en wat ze te bieden hebben:

  1. Hollum: Hollum is het meest westelijke dorp en tevens het grootste dorp van Ameland. De vuurtoren van Ameland, die open is voor bezoekers, bevindt zich net buiten Hollum. In het dorp zelf zijn talloze monumentale panden te vinden die de rijke geschiedenis weerspiegelen. Daarnaast zijn er diverse restaurants, winkels, en kun je het Sorgdrager museum bezoeken om meer te leren over de lokale cultuur en historie.

  2. Ballum: Dit kleine, pittoreske dorp Ballum was de residentie van de vroegere eilandheren van Ameland. De oude gebouwen en boerderijen geven het dorp een rustieke uitstraling. Nabij Ballum ligt het vliegveld van Ameland, waar je rondvluchten kunt maken om het eiland van boven te bekijken of zelfs kunt parachutespringen.

  3. Nes: Dit is het grootste en drukste dorp van Ameland. Nes is het eerste dorp dat je tegenkomt als je van de veerboot komt. Nes heeft een gezellige dorpskern met veel winkels, restaurants en cafés. Ook is er een mooi strand en een aantal recreatieparken in de buurt. Het Natuurcentrum Ameland bevindt zich ook in Nes, waar je meer kunt leren over de flora en fauna van het eiland. De haven in Nes is een spektakel op zich, hier is het altijd een drukte van belang en zeker de moeite waard een kijkje te nemen. Ook is de jachthaven de ideale plek om droog te vallen, de haven beschikt over alle nodige voorzieningen.

  4. Buren: Dit is het jongste en kleinste dorp van Ameland. Buren heeft een mooi breed strand en biedt verschillende activiteiten zoals paardrijden en tennis. Het dorp is ook de thuisbasis van het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de landbouw op Ameland en over de vele voorwerpen die in de loop der jaren op het strand zijn aangespoeld.

Elk dorp op Ameland heeft zijn eigen unieke sfeer en bezienswaardigheden, waardoor ze allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Rederij maakt het eenvoudig. We bieden verschillende zeil arrangementen, waarbij Ameland kan worden aangedaan. En we kunnen ook maatwerk reizen maken voor schoolreisjes of bedrijfsuitjes zeilen naar verschillende eilanden waaronder Ameland.


Het eiland een keur aan bezienswaardigheden, waaronder het educatieve en het lokale Nobels Nostalgisch Museum. Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde vuurtoren Bornrif niet ontbreken. Wie alle 236 treden van de vuurtoren beklimt, wordt bovenin beloond met een adembenemend uitzicht over de Waddenzee en de Noordzee.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een zeiltocht naar Ameland? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij denken altijd met u mee voor uw onvergetelijke avontuur op een echt authentiek zeilavontuur.