Traditionele zeilschepen van de Bruine vloot

De zeilschepen van Rederij Vooruit

Rederij Vooruit heeft een groot aanbod aan verschillende soorten zeilschepen. Onze vloot bestaat uit authentieke klippers, tjalken, skûtsjes en vele andere historische vaartuigen.

Graag nemen zij u mee aan boord voor onvergetelijke zeiltochten, zoals een dagtocht, weekend zeilen, midweek zeilen of week zeilen.

Zeilschepen uit de bruine vloot

Onder de noemer bruine vloot, wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de professionele chartervaart met traditionele zeilschepen en motorschepen in Nederland, die voorheen door het leven gingen als vrachtschip. Vaak zijn traditionele schepen bij een rederij aangesloten om in de pleziervaart te dienen of gaan door het leven als woonschip.

Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken. Tevens zijn de schepen uitgerust met toiletten en douches, wat betekent dat er voor het gebruik van sanitaire voorzieningen niet hoeft worden afgemeerd.

Op onze kleinste schepen stappen tijdens een dagtocht 14 gasten aan boord. De grootste schepen hebben ruimte voor maar liefst 60 personen. Boekt u een meerdaagse tocht, dan overnacht u aan boord! Wij bieden slaapaccommodatie aan gezelschappen van 12 tot 37 personen.
Wilt u een zeilboot huren? Dan bent u bij Rederij Vooruit aan het juiste adres.

Meer informatie

Rederij Vooruit heeft voor elke gelegenheid het juiste schip. Of u nu een unieke familiedag wilt organiseren, naar de Waddeneilanden wilt zeilen of op zoek bent naar een ideale locatie voor een bedrijfsevenement. Ook hebben wij leuke zeilarrangementen samengesteld en bent u bij ons van harte welkom voor een tocht naar bijvoorbeeld Oerol of Fjoertoer.

Wij denken graag met u mee en beloven u een onvergetelijke zeiltocht over de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren.

Contact

Zin in zeilen, maar u heeft nog een vraag?
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.