Rust en relaxen op Schiermonnikoog

Het kleine eiland Schiermonnikoog wordt geprezen om haar rust.
De natuur kan hier nog haar gang gaan en is enorm veelzijdig. Mede dankzij het feit dat bezoekers hun auto aan wal moeten laten, is het een gewilde bestemming voor natuurliefhebbers.

Stap aan boord bij Rederij Vooruit en ontdek zelf de schoonheid van Schiermonnikoog!

Het eiland Schiermonnikoog

Schiermonnikoog heeft een totale lengte 18 km en is van links gezien het vijfde bewoonde eiland van de Waddenzee. Met slechts 946 inwoners is het qua inwoneraantal de kleinste gemeente van ons land en drijft ze voornamelijk op toerisme.

In 1989 is Schiermonnikoog uitgeroepen tot Nationaal Park en vrijwel nergens in Nederland zijn er op zo’n klein oppervlakte zoveel verschillende landschappen te vinden. Weelderige bossen, ongerepte duinvalleien en een polder vol weidevogels maken het een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en vogelspotters.

Een aantal bijzondere bezienswaardigheden kunnen op de lijst worden gezet, zoals een bezoek aan het Bunkermuseum, de Westerplas met vogeluitkijktoren en natuurlijk de 37 meter hoge Noordertoren.
In het dorpscentrum is de onderkaak van een blauwe vinvis tentoongesteld, die in 1950 in de Zuidelijke IJszee is geschoten en herinnert aan de walvisvaart op Schiermonnikoog.

Zeilen met Rederij Vooruit

Onze vloot bestaat uit een veelkleur aan authentieke klippers, tjalken, skûtsjes en in overleg met de schipper bepaalt u zelf de route.
Wilt u een schip voor meerdere dagen huren, dan kunt u aan boord overnachten. Elke hut is voorzien van een wastafel met stromend water, CV, 220V en een leeslampje.
Daarnaast beschikt ieder schip over een goed uitgeruste keuken, waar u in alle comfort zelf uw snacks en maaltijden bereidt.
Heeft u echter geen zin om in de kombuis te sloven, dan nemen wij graag de catering voor u uit handen.
Of dit nu een simpele lunch betreft of een uitgebreide barbecue aan boord, wij denken met u mee.

Ook is het mogelijk om voor of na de zeiltocht te dineren in ons fondue- en gourmetrestaurant De Admirael in Harlingen. Ideaal om de zeiltocht mee af te sluiten!

Meer informatie over zeilen naar Schiermonnikoog

Zeilen naar Schiermonnikoog?
Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte zeilreis.