Flevoland is de jongste provincie van Nederland en bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder, beiden destijds ontstaan door drooglegging van de voormalige Zuiderzee.

Ontdek Flevoland

Tijdens uw zeiltocht over het IJsselmeer is ook de provincie Flevoland prima aan te zeilen.
Of u nu lekker wilt shoppen in Bataviastad of dolfijnen wilt kijken bij het Dolfinarium, onze traditionele zeilschepen nemen u graag mee aan boord.

In overleg met de schipper en bemanning stippelt u de zeilroute uit en stelt u altijd zelf het programma voor uw zeilvakantie samen.

Onze tips

  • Batavia Stad
  • Vissersdorp Urk

Veelzijdig Flevoland

De meest bekende attracties van Flevoland zijn zonder twijfel Bataviastad en Walibi Holland. Een bezoek aan het spannende Aviodrome is een ideaal dagje uit met kleine kinderen en ook het Dolfinarium in Harderwijk is een echte aanrader voor het hele gezin.
In het centrum voor historische scheepsbouw Batavialand kunt u een reconstructie bezichtigen van het VOC-schip Batavia en het vlaggenschip van Michiel de Ruyter, de 7 Provinciën. Op de werf van Batavialand is van alles te beleven en duikt u in de boeiende geschiedenis van de scheepvaart.

Het vissersdorp Urk staat bekend om haar levendige visserij en haven.
Nog altijd wordt hier dagelijks handel gedreven en kunt u op bepaalde dagen zelfs het ambacht palingroken bijwonen of hier een workshop in volgen.
En wie het echte Urk wilt beleven gaat natuurlijk in klederdracht op de foto!
Hilariteit alom en een leuk aandenken aan uw zeilvakantie over het IJsselmeer.

Ook voor de natuurliefhebber is het in Flevoland goed toeven.
De provincie telt meerdere prachtige natuurgebieden, zoals de Oostvaardersplassen en het gehele Markermeer. De weelderige bosgebieden nodigen uit tot actieve wandeltochten en verschillende fietsroutes leiden u ongetwijfeld langs de mooiste plekken.
Daarnaast maakt u over het Veluwemeer heerlijke zeiltochten of strijkt u neer langs de kant van het water om naar de bootjes kijken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een zeiltocht naar Flevoland?
Het IJsselmeer ontdekken met een traditionele tjalk of klipper?

Neemt u dan gerust contact met ons op, wij denken altijd met u mee!