Liefde voor de natuur en oog voor het onaanzienlijke kenmerken het werk van Jopie Huisman.
Zijn voornamelijk realistische schilderijen spreken een breed publiek aan en trekken jaarlijks vele mensen naar de mooie Elfstedenstad.

Wat is er te doen

Nadat tijdens een tentoonstelling in het Brabantse Nuenen maar liefst drie werken van Jopie Huisman werden gestolen, besloot hij niet meer te exposeren. Omdat zijn vrienden zijn werk echter te belangrijk vonden om niet met het publiek te delen, namen zij in 1985 daarom het initiatief om een permanente expositie voor hem op te richten.
De toeloop was echter zo groot, dat het museum in 1992 verhuisde naar een groter pand aan de overkant. Nog later zijn de twee buurpanden van het museum aangekocht. In dit nieuwe gedeelte wordt ieder jaar een wisselende thematentoonstelling ingericht en draait een boeiende film over zijn leven.

Bovendien is er voor de kleine kunstenaars een speciale tekenroute uitgestippeld. Gewapend met een schetsboek lopen de kinderen langs de mooiste werken. Op kleurrijke wijze worden zij uitgedaagd de schilder in zichzelf te ontdekken.

Zeilen met Rederij Vooruit

Tijdens een zeiltocht of zeilvakantie met Rederij Vooruit laten onze schippers u de mooiste plekken van Friesland zien, zoals bijvoorbeeld Ecomare op Texel, het Eise Eisinga Planetarium of de beroemde Afsluitdijk. Ook een uitstapje naar de Waddeneilanden mag natuurlijk niet ontbreken!
Huur een traditionele zeilboot voor een weekend zeilen, bedrijfsuitje, een familiedag of schoolreis en beleef een unieke zeilervaring.

Meer weten

Wilt u ook met een traditioneel schip van Rederij Vooruit naar het Jopie Huisman Museum in Workum?
Neemt u voor het boeken van een zeiltocht of zeilschip dan gerust contact met ons op.