Geniet tijdens een midweek zeilen van actie en avontuur met een historisch schip!
In overleg met de bemanning bepaalt u zelf hoe het programma eruit komt te zien en wordt het een vakantie om nooit meer te vergeten.

Of u nu met een klein gezelschap wilt gaan zeilen of een grote groep, Rederij Vooruit heeft een ruim aanbod aan prachtige traditionele zeilschepen en denkt graag met u mee voor uw midweek zeiltocht.

Midweek
Een midweek zeiltocht is van zondag 20:00 uur tot vrijdag 15:00 uur.

blauwe zeilboot mermaid
blauwe zeilboot mermaid

Voorbeeld programma midweek zeilen

Zondag om een uur of 20:00 bent u van harte welkom om aan boord te komen. De schipper begroet de gasten, wijst u uw hut en legt de nodige scheepszaken uit die handig zijn voor het avontuur wat u te wachten staat.

De volgende ochtend lichten we het anker om koers te zetten naar bijvoorbeeld Texel. Aanrader op dit eiland is een bezoek aan Ecomare, waar u alles komt te weten over het waddengebied. Dinsdag zoeken we een mooie plek op het wad om te gaan droogvallen, om vervolgens op blote voeten door de koele modder te waden op zoek naar krabbetjes en schelpen. De daaropvolgende dag zeilen we via de sluizen naar het IJsselmeer en meren aan in Enkhuizen. Een tripje naar het bijzondere Zuiderzeemuseum mag dan natuurlijk niet ontbreken!
Donderdag steken we het IJsselmeer over naar Makkum. Geniet hier bijvoorbeeld van een gebakken visje aan het strand of wandel langs de vele leuke winkeltjes die het dorp rijk is.

Vrijdag hijsen we ’s middags de zeilen en varen we rond 15:00 uur Harlingen weer binnen om zo de midweek weer af te sluiten.

Catering bij midweek zeilen

Al onze schepen beschikken over een goed uitgeruste keuken met alle benodigde kookattributen. Zo zet u tijdens of na het zeilen in alle comfort uw eigen snacks en maaltijden op tafel. Wanneer u echter geen zin heeft zelf in de kombuis te sloven, dan neemt Rederij Vooruit u graag de catering uit handen!

Vraag ons naar de vele mogelijkheden en arrangementen omtrent catering aan boord.

barbecue catering op boot
barbecue catering op boot

Meer informatie over midweek zeilen

Ook een midweek zeilen over de Waddenzee of het IJsselmeer?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over midweek zeilen