Ga terug in de tijd met een bezoek aan het voormalige eiland Urk!
De traditionele zeilschepen van Rederij Vooruit varen graag over het IJsselmeer en laten u de leukste plekken van Flevoland zien.

Wat is er te doen

Toen rond 1200 de zeespiegel steeg en de Zuiderzee ontstond, bleven enkel de hoger gelegen gebieden boven water. Hierdoor werd onder andere Urk een eiland, wat zij bleef tot aan de aanleg van een dijk naar Lemmer in 1939. Zoals bij veel geïsoleerde bevolkingsgroepen, heeft Urk een zeer eigenzinnig en uniek karakter ontwikkeld. Het dorp wordt daarnaast omschreven als de meest kerkelijke gemeente van Nederland en kent tradities en legendes die vaak afwijken van de Hollandse varianten.

Urk heeft op het gebied van bezienswaardigheden dan ook veel te bieden.
Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het Kerkje aan de Zee uit 1600, wandel door het historische centrum of geniet van vers gebakken vis in de haven.
Naast bekendheid door visserij, heeft Urk ook roem vergaard door de grote hoeveelheid zangkoren die het dorp rijk is. Jaarlijks worden er vele evenementen georganiseerd, waarbij Urker mannenkoren vol enthousiasme hun zangkunsten vertonen.

Grappig weetje; de Amerikaanse film Dunkirk uit 2016 van regisseur Christopher Nolan is opgenomen voor de kust van Urk.

Zeilen met Rederij Vooruit

De mooiste manier om het IJsselmeer en haar bezienswaardigheden te ontdekken is met een traditioneel schip! Zo kunt u naast een bezoek aan Urk bijvoorbeeld ook naar het luchtvaartmuseum Aviodrome en op de terugreis door de sluizen van de Afsluitdijk steken.
Of u nu denkt aan het boeken van een familiedag, een personeelsfeest of zeilvakantie, zeilen over het IJsselmeer is altijd een goed idee!

Meer informatie

Ook met Rederij Vooruit naar het vissersdorp Urk in Flevoland?
Neemt u dan gerust contact met ons op.