Al sinds 1864 wordt bij Weduwe Joustra de bekende Beerenburg gestookt en een oude traditie in ere gehouden.
Het recept voor deze Beerenburg is niet openbaar en de ingrediënten zijn nog altijd een goed bewaard familiegeheim!

Wat is er te doen

Weduwe Joustra is gevestigd in een van de oudste panden van Sneek.
De naam ontleent zich aan de oprichtster, die het bedrijf na de dood van haar man besloot voort te zetten. Dankzij de contacten die ze had met de scheepsbemanning die voor haar huis voer, kwam zij in contact met de kruiden van dokter Hendrik Beerenburg. Gemengd met jenever werd dit beerenburg genoemd.
Na lang onderhandelen werd de toestemming verkregen om een kruidenmengsel samen te stellen dat de kruiden van dokter Beerenburg zo dicht mogelijk benaderde. Uiteindelijk is ook de naam Beerenburg verworven en wordt de drank inmiddels wereldwijd gedronken. Tot op vandaag staat er een familielid van Weduwe Joustra aan het roer; achter- achter- achterkleindochter Heleen Sonnenberg.

Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het bedrijf en het product dat hun levenswerk werd. Ook gaat de tour langs de distilleerderij, waar u met eigen ogen kunt zien hoe men deze beroemde drank op ambachtelijke wijze maakt. In de winkel vindt u het gehele assortiment van Weduwe Joustra en proeft u de heerlijke sfeer van vroeger.
Natuurlijk eindigt de rondleiding in het proeflokaal, want Beerenburg smaakt echt lekkerder als u in Sneek bent geweest!

Zeilen met Rederij Vooruit

Geheel terecht kiezen veel van onze gasten vaak voor een zeiltocht of zeilvakantie over de Friese Meren.
Of u nu denkt aan een weekendschoolreis of vrijgezellenfeest, zeilen met een traditioneel schip is altijd een goed idee.

Meer weten

Rederij Vooruit zeilt u graag naar de Friese Meren!
Wilt u ook een zeiltocht maken naar watersportstad Sneek aan het Sneekermeer?
Neemt u voor het boeken van een schip of meer informatie gerust contact met ons op.