Het informatieve centrum voor natuur- en milieueducatie Ecomare neemt u mee op ontdekkingstocht door de wondere wereld van de Waddenzee en de Noordzee.
Naast meerdere fascinerende tentoonstellingen en shows, staat Ecomare bekend om haar actieve opvang voor zeehonden en vogels.

Wat is er te doen

Het centrum biedt al sinds 1952 onderdak aan hulpbehoevende dieren, met als doel hen uiteindelijk weer uit te zetten in de natuur.
De opvang ontfermt zich grotendeels over zeehonden. Zieke en zwakke zeehonden, maar ook pups die hun moeder tijdens de zoogperiode zijn kwijtgeraakt. Het hele opvangtraject is te volgen; van de quarantaineruimtes binnen tot de groepsbassins buiten. Wanneer de dieren voldoende zijn aangesterkt en zo’n 30 kilo wegen, worden ze door de verzorgers weer vrijgelaten in de Waddenzee.
Kwetsbare zeevogels behoren ook tot de vaste bewoners van Ecomare, denk hierbij aan ondervoede, gewonde of met olie besmeurde vogels. Speciaal voor roofvogels en uilen is er een roofvogelhok opgericht en in een grote vliegkooi leeft een groep jan-van-genten. Ook bijzonder zijn de twee bruinvissen die in Ecomare verblijven. Doordat hun moeder hen als jong heeft verstoten, hebben beide mannetjes nooit geleerd te jagen en kunnen zij zich niet in het wild redden.

Een ware publiekstrekker is het enorme, ondergrondse zeeaquarium in het museumgedeelte. Deze omvat 6 open aquaria, die elk een ander leefgebied nabootsen. Tevens te vinden in het museum zijn diverse skeletten, zoals die van een walvis, een bultrug, een potvis en een orka.

Dagelijks zijn er voerpresentaties bij te wonen en daarnaast kunnen er prachtige, educatieve wandelingen worden gemaakt door het Duinpark.

Zeilen met Rederij Vooruit

De traditionele zeilschepen van Rederij Vooruit varen graag over de Waddenzee en brengen u met plezier naar de Waddeneilanden. Texel biedt een keur aan bezienswaardigheden, zoals vuurtoren Eierland, het Walvisvaardershuisje en prachtige natuur zover het oog kan zien. Stap dus aan boord voor een heerlijke midweek zeilen, een personeelsfeest of vergaderarrangement!

Meer weten

Ook met Rederij Vooruit naar Ecomare op het mooie eiland Texel?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.