In Zeehondencentrum Pieterburen is van alles te beleven.
Naast rondleidingen door het opvangcentrum is er voor de allerkleinsten een interactieve show, waarbij ze spelenderwijs alles leren over zeehonden.

Wat is er te doen

Zeehondencentrum Pieterburen in de provincie Groningen is het oudste opvangcentrum voor zeehonden in Nederland. Op initiatief van Lenie ’t Hart worden er sinds 1971 zieke of hulpbehoevende zeehonden opgevangen, met als uiteindelijk doel ze weer vrij te laten in de natuur.
Wanneer een zeehond weer genoeg is aangesterkt om zelfstandig te kunnen leven, worden ze vrijgelaten. Regelmatig vaart het team de Waddenzee op om deze dieren uit te zetten en biedt u de mogelijkheid een vrijlating bij te wonen.
Het hoogtepunt van de dag is wanneer de zeehonden hun maaltje vis krijgen gevoerd. Dit is een mooie gelegenheid om ze eens goed van dichtbij te bekijken.

Ook is een dagje Pieterburen uitstekend te combineren met een bezoek aan het educatieve DoeZoo in Leens. Bij DoeZoo kom je slangen, vogelspinnen, neusberen en ook veel andere insecten tegen. Een ideaal uitje voor het hele gezin!
Op de website van het zeehondencentrum bestelt u voordelig speciale combitickets.

Zeilen met Rederij Vooruit

De traditionele zeilschepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een onvergetelijke zeiltocht of zeilvakantie. Ontdek daarbij de vele bezienswaardigheden zoals de vuurtorens van Schiermonnikoog, het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk of de Vliehors Expres op het Waddeneiland Vlieland. Of u nu denkt aan het boeken van een familiedag, een bedrijfsuitje of zeilvakantie, zeilen met Rederij Vooruit is altijd een goed idee!

Meer weten

Ook met Rederij Vooruit naar Zeehondencentrum Pieterburen?
Neemt u voor het boeken van een zeiltocht dan gerust contact met ons op.