Op zeilvakantie naar Terschelling

Ben jij nu op zoek naar avontuur? Zoek niet verder en ga aan boord van een zeilboot van Rederij Vooruit op weg naar het prachtige Terschelling.

Terschelling is het derde bewoonde eiland van de Friese Waddeneilanden. Gelegen tussen Vlieland en Ameland telt de gemeente Terschelling 12 woonplaatsen en ongeveer 5000 inwoners. Ook is het Maritiem Instituut Willem Barentsz op het eiland gevestigd; een hogere zeevaartschool uit 1875 welke een maritieme opleiding biedt aan circa 800 studenten.

Het eiland staat vooral bekend om het jaarlijks terugkerende culturele festival Oerol. Inmiddels is Oerol uitgegroeid tot een van de grootste theaterfestivals in Europa.

zeilboot klipper risico
zeilboot klipper risico

Activiteiten Terschelling

Met West-Terschelling als hoofdstad, biedt het eiland een keur aan pittoreske dorpjes zoals Midsland en Baaiduinen. Wandel langs de gezellige winkelstraatjes, ontdek de leukste restaurants of breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Wrakkenmuseum in Formerum.

Natuurreservaat Griend is een begroeide zandplaat ten zuidwesten van Terschelling. Beschermd door Natuurmonumenten komt op Griend de grootste kolonie van de grote stern in West-Europa voor. Jaarlijks broeden ruim 10000 paren van deze soort op het eiland. Daarnaast is het een gewild gebied voor diverse andere vogels zoals verschillende meeuwen en de eindereend. In de duinvalleien komt de cranberry voor, welke inmiddels een populair exportproduct vormt.

Met Rederij Vooruit naar Oerol

De filosofie van Oerol is dat Terschelling dient als platform en inspiratiebron voor theatermakers, muzikanten en beeldende kunstenaars. Op ruim 60 plekken wordt een tijdelijke theaterlocatie uit de grond getrokken. Strand, bos en duinen dienen tegelijkertijd als podium en decor en Rederij Vooruit biedt verschillende mogelijkheden dit festival mee te maken.

Overdag genieten van het festival en ’s avonds overnachten op een schip. Bekijk ons speciale zeilarrangement voor Oerol en boek een heerlijk weekendje weg in eigen land.

Onze zeilschepen

Op onze kleinste schepen hebben wij tijdens dagtochten plaats voor 12 gasten. Maar ook voor groepen tot maar liefst 60 personen bieden wij het perfecte schip. Tevens bieden wij slaapaccommodatie aan groepen van 12 tot 37 personen. Alle hutten beschikken over een wastafel met stromend water, CV, 220V en een leeslampje. Sanitaire voorzieningen zijn aan boord aanwezig.

zeilboot klipper rode swan
Zeilboot klipper rode swan

Meer informatie over zeilen naar Terschelling

Ook zin in zeilen naar Terschelling?
Neemt u dan contact met u ons, wij helpen u graag bij het samenstellen van de ideale zeiltocht.