Of u nu een weekend, week of een familiedag wilt zeilen, onze enthousiaste schippers laten u graag de mooiste plekken van dit populaire eiland zien.

Ontdek Texel

Het grootste Nederlandse Waddeneiland is Texel.
Texel behoort tot de provincie Noord-Holland en is door de korte overtocht vanuit Den helder erg in trek bij dagjesmensen. Met een enorm aanbod aan leuke attracties en activiteiten is het eiland dan ook ideaal voor een vakantie voor het hele gezin.

Geniet vanuit havenstad Harlingen van Werelderfgoed Waddenzee met een traditionele klipper, tjalk of aak van Rederij Vooruit.

Onze tips

Het Waddeneiland Texel

Tot aan 1170 was Texel verbonden met het vasteland.
De grote overstroming Allerheiligenvloed bracht er dat jaar verandering in, toen de Noordzee door de duinen brak. Dit leidde uiteindelijk tot het ontstaan van de Zuiderzee en de Waddenzee. Het land dat door deze overstroming werd afgestoken, kennen wij tegenwoordig als Texel.
Ook vandaag de dag is Texel nog steeds in beweging, dit is duidelijk te zien aan Vuurtoren Eierland. Werd deze vuurtoren in 1864 maar liefst op 3 kilometer van zee af geplaatst, staat de zee anno 2018 tot vlak onder de toren.

Het landschap op Texel is rijk en divers.
Polders, duinen, kwelders en stranden kleuren het eiland en er bloeit een grote verscheidenheid aan bloemen en planten. Vanwege de geïsoleerde ligging van het eiland is er weinig fauna te vinden, echter kunnen er wel vele soorten vogels worden waargenomen. Vogelliefhebbers zoeken hier dan ook graag de natuur op en spotten hier onder andere lepelaars en uilen.

Op het eiland zijn talloze bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan zeehondenopvang en Waddencentrum Ecomare een ware publiekstrekker is. Tijdens een dagje Ecomare komt u alles te weten over de leefwijze en het natuurgebied van de dieren in de Noordzee en de Waddenzee.
U kunt zelfs een voederpresentatie bijwonen!

Ga terug in de tijd in het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel.
Naast verschillende thematentoonstellingen en exposities, kunt u echte oorlogsvliegtuigen van dichtbij bekijken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, dit maakt het museum een spannend dagje uit voor het hele gezin.

De echte waaghalzen maken natuurlijk parachutesprong bij Paracentrum Texel!

Meer informatie

Heeft u ook zin gekregen de zeilen te hijsen?
De mooiste manier om de Waddenzee te ontdekken is met een traditioneel zeilschip van Rederij Vooruit.

Voor meer informatie zijn wij altijd bereikbaar, wij denken graag met u mee.