Halverwege de Dorpsstraat vindt u Museum Tromp’s Huys, een voormalig woonhuis met een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw.

Wat is er te doen

Het Tromp’s Huys is vrijwel altijd bewoond geweest door welgestelde families, maar ook enkele commissarissen van de Admiraliteit hebben destijds hun intrek in het markante pand genomen. Deze rijkdom is nog altijd te proeven in de weelderig ingerichte salon en tuinkamer. Hier kunt u zien hoe de adel vroeger leefde en waant u zich zomaar in het jaar 1900. Uitgeroepen tot Rijksmonument herbergt het museum een enorme collectie schilderijen, tekeningen en prenten, grotendeels nagelaten door de vroegere bewoonsters van het pand.

Naast een uitgebreide verzameling klokken, scheepskaarten- en modellen, vindt u in Museum Tromp’s Huys vele prachtige tegeltableaus. Bovendien beschikt het museum over een indrukwekkende zilvercollectie, die deels ook te bewonderen is in het Oude Raadhuis. Als vanzelfsprekend wordt er ook aandacht besteed aan het ontstaan van het eiland en het uiteindelijke verdwijnen van het dorp West-Vlieland in 1736.

Tevens zijn er gedurende het hele jaar vaste en wisselende tentoonstellingen te bezichtigen. De focus van deze tentoonstellingen ligt vaak dichtbij het eiland en haar boeiende verleden.
Voor informatie over de actuele exposities, verwijzen wij u door naar de website van het museum.

Zeilen met Rederij Vooruit

De traditionele zeilschepen van Rederij Vooruit varen graag over de Waddenzee en laten u natuurlijk ook de mooiste plekken op Vlieland zien. Zo kunt u naast bovenstaande bezienswaardigheid bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan vuurtoren Vuurduin of een rondrit maken met de Vliehors Expres.
Of u nu denkt aan het boeken van een familiedag, een bedrijfsuitje of weekend zeilen, kies voor zeilen op de Waddenzee!

Meer weten

Ook met Rederij Vooruit naar Museum Tromp’s Huys op Vlieland?
Neemt u dan gerust contact met ons op.