Op zeilvakantie naar Ameland

Zin in om er op uit te gaan naar Ameland? Rederij Vooruit heeft een ruim aanbod in prachtige zeilvakanties naar het eiland Ameland. Onze vloot bestaat uit een veelkleur aan authentieke klippers, tjalken en skûtsjes. Harlingen is onze thuishaven, maar het is ook mogelijk om in te schepen in onder andere Makkum, Zoutkamp en Enkhuizen.

Of u nu een kort of lang weekend wilt zeilen, een midweek of zelfs nog langer, wij zijn de specialist in zeiltochten over de Waddenzee en Ameland is daarbij een geliefde bestemming!

zeilen met een zeilboot naar ameland
zeilen met een zeilboot naar Ameland

Het Waddeneiland Ameland

Vanaf het westen gerekend is Ameland het vierde bewoonde eiland van de Waddeneilanden. Het eiland telt een kleine 4000 inwoners en slechts vier dorpen; Hollum, Nes, Buren en Ballum. Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen en kwelders, met aan de oostkant een drassig natuurgebied waar veel bijzondere vogelsoorten voorkomen. Natuurliefhebbers zoeken dan ook graag de duinen en uitgestrekte heuvels op, om op een rustig plekje van de omgeving te genieten. Met ruim 100 km aan fietspaden is het eiland een paradijs voor zowel fietsers en wandelaars.

Activiteiten op Ameland

Diverse musea en bezienswaardigheden maken Ameland de ideale vakantiebestemming voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Natuurcentrum Ameland in Nes of het Nobels Nostalgisch Museum in Ballum. Ga naar het gezellige Buren en drink een koud biertje op een van de vele terrasjes. En als klap op de vuurpijl beklimt u natuurlijk alle treden van vuurtoren van Ameland in Hollum!

Bekijk alle mogelijkheden op de website van VVV Ameland, wij zeilen u er graag naartoe.

Huur een zeilschip naar Ameland

Er is genoeg te doen op Ameland, ontdek het zelf! Zeil met ons mee en geniet met vrienden, familie of het bedrijf van de prachtige natuur en eindeloze vergezichten over de Waddenzee.

Niet alleen kunt u bij Rederij Vooruit een schip huren voor een dagtocht, ons schepen bieden tijdens meerdaagse zeiltochten zelfs slaapplaats tot aan 37 personen. Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV, 220V en een leeslampje. Daarnaast beschikt elk schip over een goed uitgeruste keuken, waar u na een mooie dag op het water zelf in alle comfort uw maaltijden bereidt.

Wanneer u geen zin om zelf in de kombuis te koken, dan nemen wij met plezier de catering voor u uit handen. Of dit nu een simpele lunch betreft of een uitgebreide barbecue aan boord, wij informeren u graag naar de vele mogelijkheden.

Zeilbestemming Ameland

Zeilbestemming Ameland

Zeilbestemming Ameland, zo mooi

Meer informatie over zeiltochten naar Ameland

Wilt u meer informatie over een zeiltocht naar Ameland of het boeken van een traditioneel zeilschip?
Wij altijd telefonisch of per e-mail bereikbaar en bieden een aanbod op maat!