Bij Rederij Vooruit kiest u zelf uw zeilbestemming.
Onze klippers, skûtsjes, tjalken en vele andere traditionele schepen zeilen u met plezier over de prachtige Waddenzee en het IJsselmeer. U bepaalt de koers!

Tijdens een dagtocht is het eiland Terschelling prima te bereiken en afhankelijk van de huurperiode is het ook mogelijk een vaartocht te maken naar de Waddeneilanden Vlieland, Texel, Ameland en Schiermonnikoog.

Zeilbestemmingen en vaargebieden

Niet voor niets staat Friesland bekend als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Geroemd om haar uitgestrekte weilanden, de landelijke taferelen, maar natuurlijk vooral om haar gevarieerde waterlandschap. Een groot aantal van onze schepen heeft een geringe diepgang, waardoor zij gemakkelijk de kleine kanalen kunnen bevaren. Zo komt u op plaatsen waar andere schepen normaliter niet kunnen komen en de schipper verklapt u graag de mooiste plekjes langs het water.

Op naar de Waddeneilanden!

Een zeiltocht richting de Waddeneilanden heeft als extraatje dat u optimaal van de zee en het uitzicht kunt genieten. Voor de reis naar Terschelling en Ameland trekken we bijvoorbeeld ongeveer 5 uren uit, Schiermonnikoog doen we aan in 4 uren. Een populair tochtje is een omweg te maken langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling. Hier verblijven doorgaans 50 tot 70 zeehonden en de schipper zal zijn uiterste best doen zo dicht mogelijk langs deze dieren te varen. In overleg met de bemanning stelt u de gewenste vaarroute samen. Ook bent u volledig vrij in de invulling van het programma.

Activiteiten op de Waddeneilanden

Voor evenementen en activiteiten op Terschelling werkt Rederij Vooruit samen met evenementenbureau MooiWeer Events. Wat dacht u bijvoorbeeld van blokarten of coast raften? Boogschieten op het strand of een relaxte tocht met paard en wagen?

Laat u informeren en ga voor actie op een eiland!

Afvaarthavens

Onze thuishaven is Harlingen, hier ligt het grootste gedeelte van onze vloot afgemeerd. In overleg is het ook mogelijk vanaf een andere haven te vertrekken, zoals bijvoorbeeld Makkum, Enkhuizen, Galamadammen en Zoutkamp.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over zeilen met Rederij Vooruit?
Neemt u dan gerust contact met ons op.