Het speciaalbier van de Texelse Bierbrouwerij wordt gemaakt in de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild.
Hier vervaardigen de brouwmeesters al sinds 1999 een aantal hoog onderscheidend bieren.

Wat is er te doen

De ambachtelijke Texelse Bierbrouwerij gebruikt uitsluitend duinwater en een giststam die alleen op Texel te vinden is. Door dit recept worden er vele unieke bieren gebotteld, waaronder bijvoorbeeld de welbekende Skuumkoppe.

Wie nieuwsgierig is hoe de bijzondere bieren van Texels worden gebrouwen, kan dit komen ontdekken tijdens een rondleiding door de brouwerij. Tijdens de rondleiding leert u in 45 minuten alles over Texels bier en neemt een gids u onder andere mee langs de vergistingsruimte, de lagerruimte en de bottelarij.
Naderhand wacht u in het proeflokaal een lekkere proefplank of alcoholvrije versnapering, waarbij u het Texelse bierglas mee naar huis mag nemen. Voor kinderen is het extra feest; zij mogen maar liefst twee drankjes uitkiezen. Wie echter graag nog meer over het brouwproces wil weten, sluit aan bij de rondleiding op woensdag en vrijdag.
U wordt dan om 10:00 uur met koffie of thee en Texelse koek ontvangen, om na ruim vijf kwartier bij een proefplank of versnapering aan te schuiven.
Ook in dit geval mag u het glas natuurlijk als aandenken meenemen.

 

 

Zeilen met Rederij Vooruit

De traditionele zeilschepen van Rederij Vooruit varen u tijdens een weekendpersoneelsfeestbedrijfsuitje of dagtocht graag over de prachtige Waddenzee en naar de Waddeneilanden.
Boek bijvoorbeeld de Vliehors Expres op Vlieland, beklim de Brandaris op Terschelling of maak een prachtige huifkartocht op Ameland.

Meer weten

Ook naar de Texelse Bierbrouwerij met Rederij Vooruit?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.