Welkom op ons nieuwsoverzicht, de plek waar we al het nieuws vind en hoe er in de nationale media over ons bericht wordt. Als grootste rederij van de klassieke schepen van de bruine vloot, staat bij ons duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Van het behoud van de klassieke schepen, tot het zeilen op de kracht van de wind en het genieten van de natuur met een lage ‘carbon footprint’.

Zeilen is meer dan alleen een manier van reizen; het is een symbool van vrijheid en avontuur. Met de wind in de zeilen, en de eindeloze horizon als onze bestemming, ervaren we de natuur en de elementen op een prachtige manier. Op deze pagina zult u de nieuwste publicaties uit de media, aankondigingen en artikelen vinden die ons werk en onze visie weerspiegelen. Of we nu worden genoemd in toonaangevende scheepvaartpublicaties of we delen updates over onze nieuwste duurzaamheidsinitiatieven, u zult het hier allemaal vinden.

December 2023

Schippers van de Bruine Vloot, zoals je die bij Rederij Vooruit aantreft, zijn tot immaterieel erfgoed benoemd. En vlak voor de kerst wordt het breed uitgemeten. Het is natuurlijk ook een mooie erkenning, die deze beroepsgroep heeft ontvangen. Traditioneel en onderscheidend zijn deze professionals met hun ervaring en expertise in de weer om keer op keer een prachtige zeilervaring aan te bieden. Lees er meer over, ondermeer in de Telegraaf (achter een betaallink), bij Schuttevaer (achter een betaallink) en harlingenOnline.nl (vrij toegankelijk)

Immaterieel erfgoed

Immaterieel erfgoed – Telegraaf

November 2023

In november publiceerde de uitgave ZakenN ism NoordZ een mooi artikel waarin Joost toelicht waarom de chartervaart recreatie is die past bij het Wad. Lees hier het hele artikel!

Zakenn Joost Bakker - Rederij Vooruit

Juli 2023

Nieuwe energie en go with the flow

Joost Bakker van Rederij Vooruit biedt onvergetelijke zeilreizen aan op authentieke klippers, tweemasters, eenmasters, skûtsjes, tjalken en allerhande traditionele zeilschepen. Vanuit thuishaven Harlingen zeilt de grootste vloot van Noord-Nederland over de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese binnenwateren. Met Ondernemend Friesland had Joost een inspirerend interview. Lees het hele interview

Rederij Vooruit in Ondernemend Friesland

 

Mei 2023

Harlingen Online publiceerde net als de Harlinger Courant onlangs over de nieuwe arrangementen, waar je nog makkelijker kunt genieten van wind, water en zilte zeelucht. Uiteraard door met ons mee te zeilen op een van die prachtige schepen uit de bruine vloot.

Rederij Vooruit in het nieuws

Rederij Vooruit in het nieuws

 

April 2023

Nautic link schreef onlangs een uitgebreid artikel over de nieuwe motor die we monteerden in Josina Elisabeth. Een moderne, krachtige en vooral veel schonere motor. Daarmee hebben we het prachtige schip weer helemaal klaar voor de toekomst gemaakt.

Rederij Vooruit Duurzaam

Rederij Vooruit op Nautic Link

Augustus 2022

In 2022 konden we eindelijk corona achter ons laten. Als grootste rederij van de Bruine Vloot stonden we natuurlijk te popelen om weer met jou het water op te gaan. Schuttevaer schreef erover.

Rederij Vooruit en de bruine vloot na Corona

Rederij Vooruit en de bruine vloot na Corona

 

Mei 2020

Vanuit de Rederij zijn we nooit te beroerd om de helpende hand uit te reiken. Omroep Friesland schreef over hoe we wilden helpen, toen Rederij Doeksen even wat minder capaciteit had om over te varen. Lees hier het leuke interview met Joost Bakker.

Joost Bakker interview - Rederij Vooruit - Omroep Friesland

Joost Bakker interview – Omroep Friesland

Niets mooier dan varen op de Waddenzee

De Zeepost publiceerde onlangs een artikel waarin Joost Bakker verhaalde over de pracht van het zeilen op de Waddenzee. Hij mocht er uitgebreid vertellen over zijn passie voor de bruine vloot en het zeilen ermee op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Zeepost Zeilen op de Waddenzee

Zeepost Zeilen op de Waddenzee

Zeilen in zijn puurste vorm

Metro publiceerde onlangs een special over het zeilen in Nederland. Daar konden we natuurlijk niet ontbreken. Ook hier komt Joost Bakker aan het woord, die uitlegd hoe mooi het is om te zeilen op de waddenzee en het IJsselmeer met de klassieke schepen van de Bruine Vloot. Je leest hier op pagina 2, zeilen in zijn puurste vorm.

Metro uitgave - Joost Bakker

Metro uitgave – Joost Bakker

 

Meer nieuws? Volg onze blog, email en social media

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de grootste rederij van Nederland? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, ga naar Instagram of Facebook voor onze wekelijkse updates en bekijk ook geregeld onze blog waar we je graag op de hoogte houden van… het reilen en zeilen bij Rederij Vooruit! Nog leuker? Ga mee met een van onze aankomende zeilarrangementen. En geniet ook van al het moois dat de Waddenzee te bieden heeft.