Hindeloopen kent een keur aan bezienswaardigheden en staat vooral bekend om de bijzondere Hindelooper klederdracht en schilderkunst.
Daarnaast geven de de vele bruggetjes en prachtige gevels de stad een uniek karakter en nog steeds proeft u er de sfeer van een oud vissersdorp.

Wat is er te doen

Al in 1225 werd Hindeloopen stadsrechten toegekend en was zij voor lange tijd een belangrijke plaats voor handel van en naar de Oostzee.
De hierdoor verkregen rijkdom is vandaag de dag duidelijk terug te zien in bijvoorbeeld de imposante kapiteinshuizen en diverse rijksmonumenten.

In museum Hindeloopen nemen boeiende tentoonstellingen, exposities en lezingen u mee op een reis door het rijke verleden van deze voormalige Zuiderzeestad. Zo heeft het museum de volledige stadshistorie gedocumenteerd en kunt u de beroemde Hindelooper klederdracht bewonderen.
Minstens zo bekend is de Hindelooper schilderkunst, die dan ook een prominente plaats inneemt in de museumcollectie. Tevens zijn er een aantal stijlkamers te bezichtigen, zoals een huiskamer en een bedstee. De kamers geven u een mooi beeld van een typisch interieur in de 17e en 18e eeuw. Natuurlijk komt de geschiedenis van de scheepvaart uitgebreid aan bod, waarbij ook in zal worden gegaan op het belang van visserij in de middeleeuwen.

Ook voor kinderen is er het hele jaar door van alles te doen!

Zeilen met Rederij Vooruit

Tijdens een zeiltocht of zeilvakantie met Rederij Vooruit laten onze schippers u de mooiste plekken van Friesland zien. Zo kiezen onze gasten vaak voor een tocht naar bijvoorbeeld Ecomare op Texel, het Woudagemaal of de beroemde Afsluitdijk. Ook een uitstapje naar de Waddeneilanden staat altijd hoog op de lijst!
Huur een traditionele zeilboot voor een week zeilen, vergaderarrangement, een familiedag of schoolreisje op het water en beleef een unieke zeilervaring.

Meer weten

Wilt u ook het Museum Hindeloopen bezoeken?
Neemt u dan gerust contact met ons op voor een zeiltocht door Friesland.