Een week zeilen leent zich perfect voor veelzijdig programma.
In overleg bepaalt u altijd zelf de invulling van de week, de schipper tipt u dan ook graag de leukste spots en bezienswaardigheden.

Wilt u graag een hele week erop uit op het water met een uniek traditioneel zeilschip van Rederij Vooruit? Onze rederij biedt een ruime keus aan verschillende zeilschepen, met slaapplaats voor groepen variërend van 12 tot 37 personen. Wij hebben voor elk gezelschap een passend arrangement en voor ieder wat wils!

Week zeilen
Een week zeilen kan op 2 verschillende momenten beginnen.
Zondag van 20:00 tot zondag 15:00 uur.
Vrijdag van 20:00 tot vrijdag 15:00 uur.

zeilboot hollandia varen
zeilboot hollandia varen

Week zeilen vanuit Harlingen

Zondag rond 20:00 uur wacht u een warm welkom aan boord.

Maandagochtend zeilen we om 9:30 uur via de zeehondenbank tussen Ameland en Terschelling richting het prachtige Vlieland. De volgende dag vertrekken we naar Texel. Beklim vuurtoren Eierland of breng een bezoek aan Ecomare. Na het ontbijt zetten we woensdagochtend koers naar Enkhuizen, waar het Zuiderzeemuseum natuurlijk moet worden afgevinkt. Tevens passeren we de sluizen van de Afsluitdijk en zeilen we verder op het IJsselmeer. Na Enkhuizen staat Workum op het menu. Een aanrader is een kijkje te nemen in het bijzondere Jopie Huisman museum of langs de vele, leuke winkeltjes in het centrum te wandelen. Vrijdag zeilen we de Waddenzee op, om droog te vallen en de nacht op een zandbank door te brengen. Op zaterdag is het tijd voor Terschelling. Maak een lange strandwandeling of fietstocht en sluit af met een smakelijk diner in een lokaal restaurant.

Rond 15:00 uur varen we zondag Harlingen weer binnen.

Week zeilen vanuit Den Oever

Zondag stapt u rond 20:00 uur aan boord.

Maandagochtend zeilen we richting Enkhuizen. Hier kunt u een bezoek aan het Zuiderzeemuseum brengen. Na het ontbijt vertrekken we op dinsdag naar Lelystad, waar het zeker de moeite waard is een bezoek te brengen aan de beroemde Bataviawerf. Woensdag staat Workum op het programma. Workum staat bekend om het Jopie Huisman museum en haar oude stadscentrum. De volgende ochtend zeilen we richting het mooie Terschelling. Ga hier lekker fietsen door de duinen of trek met een huifkar over het eiland. Vrijdag is Vlieland aan de beurt. Geniet van al het moois dat het kleinste Waddeneiland te bieden heeft. Zaterdagochtend draaien we het roer richting Den Helder.

Rond 15:00 uur meren we zondag aan in Harlingen.

kinderen op zeilboot schoolreisje
kinderen op zeilboot schoolreisje

Meer informatie over een week zeilen

Lijkt een week zeilen op de Waddenzee en het IJsselmeer u ook wat?
Neem dan gerust contact met ons op.