Rederij Vooruit heeft een ruime keus aan traditionele schepen en samen met de schipper bepaalt u zelf de route en de invulling van het weekend.

Voor wie een geheel weekend toch net wat te lang is, is er nog een short weekend zeiltocht! Dit is een zeiltocht in het weekend van een dag lang. Hierbij ontdek je allerlei fantastische plekken zoals bij een weekend lang zeilen, alleen in een korter programma. Tevens kennen onze schippers de Waddenzee en het IJsselmeer als hun broekzak, zij tippen u met plezier de leukste bezienswaardigheden en mooiste plekken.

Short weekend zeilen
Met een short weekend zeilen heeft u twee momenten om uit te kiezen:
Vrijdag van 17:00 tot zaterdag 17:00 uur.
Zaterdag van 17:00 tot zondag 17:00 uur.

schippers op zeilboot
schippers op zeilboot

Voorbeeld programma short weekend zeilen

Bij aankomst wacht u een warm welkom door de bemanning. Om de tijd zo goed mogelijk te benutten, zetten we na een korte briefing over zeilen en de bijbehorende veiligheidsregels direct koers naar bijvoorbeeld Terschelling. De vaartijd naar Terschelling bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur.
’s Avonds is er nog voldoende tijd om het eiland te ontdekken. Wat dacht u van paardrijden langs het strand of een lange fietstocht door de glooiende duinen? Terschelling staat ook bekend om haar vele kroegjes en discotheken, ideaal voor een avondje compleet uit uw dak!

De volgende ochtend gooien we om een uur of 10:00 de trossen los om huiswaarts te keren, maar natuurlijk niet zonder een kleine omweg te maken langs de zeehondenbank. Deze ligt tussen Vlieland en Terschelling en doorgaans verblijven er 50 tot 70 zeehonden op en rondom het water. De schipper zal proberen zo dicht mogelijk langs deze bijzondere dieren te varen, zodat u de zeehonden goed kunt zien.

Tegen 17:00 uur varen we de haven van Harlingen weer binnen.

Catering short weekend zeilen

Ieder schip beschikt over een goed uitgeruste keuken met de nodige kookattributen, zodat u tijdens of na het zeilen zelf uw maaltijden kunt verzorgen. Wanneer u echter geen zin heeft in de kombuis te sloven, dan neemt Rederij Vooruit u graag de catering uit handen.
Een aanrader is de zeiltocht af te sluiten met een gezellig diner in ons fondue- en gourmetrestaurant De Admirael in Harlingen.

Vraag ons naar de vele mogelijkheden en arrangementen omtrent catering aan boord.

catering op de zeilboot
catering op de zeilboot

Meer informatie over short weekend zeilen

Zin in een short weekend zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer?
Neem dan gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar!