Waar u zich ook op het eiland bevindt, vanuit bijna elke hoek is een van de vuurtorens zichtbaar.
De vuurtorens zijn destijds in opdracht van koning Willem III geplaatst om schepen langs de kust door het gevaarlijke en verraderlijke gebied rondom Schiermonnikoog te loodsen.

Wat is er te doen?

Gebouwd in het jaar 1853, telt de Noordertoren 153 treden en 37 meter in hoogte. Van de twee vuurtorens op het eiland, is de Noordertoren het best onderhouden en de enige die nog werkt. Niet alleen schijnt haar licht nog altijd ver en duidelijk over de zee, ook wordt ze nog steeds 24 uur per dag bemand. Een team van professionele weermannen- en vrouwen voorziet naderende schepen voor de kust van Schiermonnikoog van de meest recente weerberichten, zodat zij niet onverhoopt in een storm terechtkomen.

In tegenstelling tot de Noordertoren, fungeert de Zuidertoren toren vandaag de dag niet meer als lichtbaken. In 2018 werd bekend dat de Zuidertoren in eilander handen komt en dat er een museum in wordt gevestigd.

U kunt de vuurtorens van Schiermonnikoog niet beklimmen, wel lenen zij zich natuurlijk perfect voor mooie foto’s!

Zeilen met Rederij Vooruit

Geheel terecht kiezen veel van onze gasten vaak voor een zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee. Perfect te combineren met een tocht naar de Waddeneilanden, het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk of een evenement aan wal.
Of u nu denkt aan een weekend, een schoolkamp of vergadering, zeilen met een traditionele klipper of tjalk is altijd een goed idee.

Meer weten

Ook met Rederij Vooruit vanuit Harlingen naar de vuurtorens op Schiermonnikoog?
Neemt u voor het boeken van een zeiltocht over de Waddenzee gerust contact met ons op.