In Natuurcentrum Ameland in Nes kom je oren en ogen tekort! Voor jong en oud is er van alles te beleven, u ontdekt het in dit veelzijdige museum.

Wat is er te doen

Een echte aanrader is de uitgebreide rondleiding te volgen met de enthousiaste verteller. Met een kar vol attributen trekt hij door de zalen van het Natuurcentrum en vertelt hij de mooiste verhalen. Daarnaast neemt het Watertheater u mee naar de fascinerende onderwaterwereld van de Noordzee.

In het grote Noordzee-aquarium worden op vastgestelde tijden vissen gevoerd. Hierbij wordt deskundige uitleg gegeven over de vissen in de Noordzee en is het een waar spektakel dat u niet mag missen. Met een 3D-bril duikt u in de boeiende tentoonstelling over dijken; hier komt u alles te weten over de bouw van een dijk, het gebruik en waarom Nederland niet zonder dijken kan.


Ook zijn er het hele jaar door wisselende exposities te bezoeken. Het Energie Expertisecentrum informeert over duurzame energie aan land en op zee. Het Kenniscentrum Land biedt proefopstellingen en animaties op het gebied van natuur en energie.

Vanaf de uitkijktoren heeft u een adembenemend uitzicht over zowel de Waddenzee als de Noordzee.

En wilt u Ameland op een bijzondere manier ervaren? Dan wandelt u natuurlijk het Blotevoetenpad! Dit pad is speciaal aangelegd voor een wandeltocht zonder schoenen en is zeer geschikt voor kleine kinderen.

Zeilen met Rederij Vooruit

Geheel terecht kiezen veel van onze gasten vaak voor een zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer. Perfect te combineren met een tocht naar de Waddeneilanden, het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk of een evenement aan wal. Of u nu denkt aan een short weekend, een schoolkamp of vrijgezellenfeestje, zeilen is altijd een goed idee!

Meer weten

Ook met Rederij Vooruit naar Natuurcentrum Ameland?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.