Zeilen naar Vlieland

Maak uw reis naar Vlieland helemaal compleet door te gaan zeilen op een prachtig traditioneel schip van Rederij Vooruit. Van rechts gezien is Vlieland het tweede bewoonde eiland en telt ze iets meer dan 1000 inwoners. Vlieland trekt het hele jaar door toeristen en heeft jong en oud en heeft dan ook enorm veel te bieden.

Hijs de zeilen met Rederij Vooruit en zet koers naar dit buitengewoon leuke Waddeneiland!

2 mensen weekend vlieland weg
2 mensen weekend vlieland weg

Het Waddeneiland Vlieland

Oost-Vlieland is het enige dorp op het eiland. Een tweede dorp genaamd West-Vlieland verdween in 1736 door overstromingen in zee. Het westen van het eiland vormt een uitgestrekt natuurgebied de Vliehors, dat tevens fungeert als militair oefenterrein van de Koninklijke Luchtmacht. Een aanrader is om een tocht met de Vliehors Expres te boeken! Deze off-road rondrit brengt u met een truck door het weidse landschap langs de zeehonden en het Reddingshuisje wat nu dienst doet als juttersmuseum, terwijl de accordeonman voor een gezellig deuntje op de achtergrond zorgt.

Aan bezienswaardigheden komt het eiland ook zeker niets tekort, breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de Vlielander Kaasbunker en Museum Tromp’s Huys. Of kies voor een avontuurlijke activiteit op het strand, zoals kitesurfen met evenementenbureau Paal 50. De Vuurboetsduin mag zich tot slot het hoogste punt van Friesland noemen. Bovenop deze duin prijkt de vuurtoren van Vlieland, deze is toegankelijk voor publiek en er kan een leuke rondleiding worden gevolgd.

Into The Great Wide Open

Elk jaar in september vindt op Vlieland het muziekfestival Into the Great Wide Open plaats. Tijdens dit fantastische evenement wordt het eiland volledig overgenomen door festivalbezoekers, muzikanten en kunstenaars. Naast muziekoptredens op diverse plekken op het eiland kunt u uw ogen uitkijken op het gebied van entertainment zoals beeldende kunst, film en een verrassende randprogrammering. Voor de kleine festivalgangers staan er uitdagende activiteiten op het programma, wat Into The Great Wide Open een ideaal weekendje weg maakt voor het hele gezin.

Bekijk ook onze speciale festivalarrangementen!

zeilen naar vlieland eersteling
zeilen naar Vlieland eersteling

Meer informatie over zeilen naar Vlieland

Lijkt het u al helemaal fantastisch om te gaan zeilen naar Vlieland met een prachtig traditioneel schip? Neem gerust contact op met ons op. Wij denken graag met u mee!