Werelderfgoed Waddenzee

De Waddenzee is de binnenzee tussen de Noordzee en het vasteland van Nederland, Duitsland en Denemarken. Bekend om haar droogvallende zandplaten bij eb en vloed en vele prachtige natuurgebieden, staat het Waddengebied sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Stap aan boord bij Rederij Vooruit en ervaar de schoonheid van het Wad!

De schoonheid van het Wad

Met een lengte van ruim 500 kilometer aan getijdengebied is de Waddenzee onderdeel van de kust van de Noordzee. Eilanden en kwelders worden afgewisseld met uitgestrekte zandbanken en brede vaargeulen bepalen het landschap. Kenmerkend is ook de Afsluitdijk aan de zuidkant van het gebied, deze scheidt het IJsselmeer van de Waddenzee. De Waddenzee vormt het leefgebied voor vele vogelsoorten en vissen.

Deze vinden een belangrijke voedselbron in het rijke bodemleven dat de droogvallende wadplaten herbergen en dragen zo bij aan een zeer veelzijdig natuurbeeld. Bovendien verblijft er op de zandbank tussen Ameland en Terschelling een groep van 50 tot 70 zeehonden, die bij mooi weer in het zonnetje liggen. Scheepvaart, visserij, toerisme en aardgasboringen behoren tot de dagelijks gang van zaken op de Waddenzee.

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden is een reeks eilanden tussen de Noordzee en de Waddenzee. Deze reeks ligt voor de kust van Nederland, Duitsland en Denemarken. Texel, Vlieland, Ameland , Terschelling en Schiermonnikoog zijn de vijf bewoonde Friese Waddeneilanden en lenen zich perfect voor uitjes zoals een strandwandeling, sandbuggy rijden en vliegeren. Op de eilanden vindt u onnoemelijk veel gezellige restaurants en kroegjes en ook de kleine dorpen en steden hebben genoeg te bieden.

Daarnaast kiezen schippers er vaak voor droog te vallen voor de kust van de Waddeneilanden, waardoor u bijvoorbeeld kunt wadlopen over de bodem van de zee.

Onze zeilschepen

Onze kleinste schepen nemen 14 daggasten mee aan boord, maar ook voor groepen tot 60 personen hebben wij het perfecte schip. Tevens bieden wij slaapaccommodatie aan gezelschappen van 12 tot 37 personen. Alle scheepshutten beschikken over een wastafel met stromend water, CV en een leeslampje. Ook sanitaire voorzieningen zijn aan boord aanwezig.

Vakantie avontuur op de wadden

Vakantie avontuur op de wadden

Meer informatie over zeilen op de Waddenzee

Ook zin in zeilen op de Waddenzee?
Neemt u dan contact met ons op, wij denken altijd met u mee.