Zeilen met jongeren

Tijdens de spannende zeiltocht worden de jongeren uitgedaagd om mee te helpen zeilen. Ervaring hebben de jongeren niet nodig. Er is namelijk een schipper en een matroos aanwezig om ze alle fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Hierbij mogen de jongeren bijvoorbeeld helpen met het zeil te hijsen, het anker binnenhalen of zelf achter het roer staan zelfs!

Door het samenwerken op de boot, worden de sociale vaardigheden van de jongeren versterkt. Hierdoor gaan ze van elkaar leren, in ontspannen omgeving samen met een ongedwongen sfeer.

jongeren zeilboot vakantie
jongeren zeilboot vakantie

Jongerenvakantie: Slapen op een zeilschip

Geheel in stijl overnachten de jongeren in een prachtige scheepshut. Alle kamers zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV, 220V en een leeslampje. Ook beschikken alle schepen van Rederij Vooruit over douches en toiletten. Voor sanitaire voorzieningen bent u dus niet afhankelijk van een haven en is droogvallen een leuke optie!

Catering voor en door jongeren

Naast veel gaan samenwerken mogen de jongeren ook aan de slag om gezellig samen te gaan koken. Samen piepers jassen en uien snijden, vervolgens de tafels afruimen en dan de afwas doen. Alle schepen van Rederij Vooruit beschikken over een keuken met alle attributen en voldoende servies.

Graag verzorgt Rederij Vooruit ook de catering. Vraag ons daarom naar alle mogelijkheden!

zeilen vakantie jongeren boot
zeilen vakantie jongeren boot

De leukste zeilvakanties voor jongeren

Bij Rederij Vooruit is er een keuze uit meer dan 40 beeldschone traditionele zeilschepen uit de bruine vloot. Het huren van een schip is altijd inclusief overnachting aan boord (indien gewenst), bemanning, havengelden, brandstofkosten en toeristenbelasting.

U stapt bij ons aan boord voor een dagtocht, short weekend, weekend royale, midweek of week zeilen.

Meer informatie over zeiltochten met jongeren

Wilt u meer informatie over zeiltochten voor jongeren of wilt u een zeilvakantie in Friesland boeken? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij denken altijd met u mee.