Ga ook eens een dag of weekend zeilen in Friesland!

Gezellig met vrienden, familie of collega’s relaxen tijdens een zeiltocht op de schitterende Waddenzee of het IJsselmeer. Even weg van alle drukte en niets anders om u heen dan het geluid van zeemeeuwen, gierende wind en kabbelende golven.

Geniet aan boord van een traditioneel schip van het prachtige Friesland!

zeilboot op water friesland
Zeilen in Friesland

Ontdek de vele mogelijkheden van Friesland

Bij Rederij Vooruit stelt u zelf uw zeiltocht samen. In overleg met de schipper buigt u zich aan het begin van de tocht over de invulling en bepaalt u zelf het programma. Kies bijvoorbeeld voor een strandwandeling op een van de Waddeneilanden of droogvallen voor de kust. Laat de schipper langs een zeehondenbank zeilen en zie hoe deze prachtige dieren heerlijk op het zand liggen te zonnen. Beklim de vuurtoren op Ameland of hap een gebakken visje weg in een vissersdorp langs het IJsselmeer. Onze schepen vertrekken uit verschillende havens, zo heeft u onder andere de keus uit Harlingen, Enkhuizen of Zoutkamp.

Tevens is ons aanbod aan schepen groot en vindt u altijd een schip naar wens. Wij zeilen met authentieke klippers, tweemasters, skûtsjes, tjalken en verschillende traditionele zeilschepen.

De Friese Meren

Friesland heeft een groot aantal meren die zich uitstekend lenen voor zeilen. De bekendste wateren zijn het Slotermeer, het Tjeukemeer en het Sneekermeer. Aan de Friese Meren en binnenwateren grenzen talloze karakteristieke havendorpen en steden waar genoeg te beleven is. Ook de avontuurlijke watersporter komt niets tekort; de echte waaghalzen onder ons kiezen voor waterskiën, kitesurfen en flyboarden!

Het IJsselmeer

Door haar grootte is het IJsselmeer ideaal voor meerdaagse zeiltochten. Vaar naar authentieke vissersdorpen zoals Lemmer, Enkhuizen of Volendam. Ook kunt u door de directe aansluiting via de Afsluitdijk vanaf het IJsselmeer de oversteek te maken naar de Waddenzee.

De Waddenzee

Onlosmakelijk verbonden met de Waddenzee zijn de Waddeneilanden. De prachtige natuur van de Waddeneilanden staat niet voor niets sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst! De Waddenzee zelf is een aaneenschakeling van adembenemende natuurfenomenen en zal u keer op keer blijven verrassen.

tweemasterklipper noordvaarder zeilboot
Tweemasterklipper Noordvaarder in Friese wateren

Meer informatie over zeilen in Friesland

Overtuigd om er lekker op uit te gaan in Friesland op een traditioneel zeilschip? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag.