De mooiste zeilvakanties op het IJsselmeer

Niets leuker dan een zeilvakantie op het IJsselmeer! Er is zo veel te beleven op en rond het IJsselmeer, dat het een perfecte bestemming is voor jouw volgende vakantie. Een actieve vakantie wel te verstaan, want naast het bezoeken van leuke locaties, zal er natuurlijk ook veel gezeild worden.

Rederij Vooruit biedt veel verschillende mogelijkheden voor een mooi avontuur op het IJsselmeer. Als grootste rederij van Noord Nederland, bieden we de schepen en de routes die elke zeilvakantie onvergetelijk maakt.

Zeilen op het IJsselmeer

Het IJsselmeer is ontstaan toen in 1932 de Afsluitdijk werd voltooid en daarmee een deel van de Zuiderzee werd afgesloten. Het meer is genoemd naar rivier de IJssel, die erin uitmondt.

De kustlijn van het IJsselmeer telt vele gezellige vissersdorpjes, zoals bijvoorbeeld Makkum, Medemblik en Enkhuizen. Hier maakt u van dichtbij mee hoe de visserij nog dagelijks deel uitmaakt van het leven van de inwoners en hoe zij grotendeels afhankelijk zijn van deze industrie. Ook kunt u natuurlijk volop genieten van alle bezienswaardigheden en al het leuks dat deze plaatsen te bieden hebben.

Hap bijvoorbeeld een gebakken visje weg in het pittoreske Urk of plan uw bezoek aan Den Oever tegelijk met de jaarlijkse Visserijdagen en feest mee tot in de kleine uurtjes!

Bijzondere locaties? Meer aan in het buurtschap Laaxum, waar zich de kleinste haven van Europa bevindt. De schippers kennen elk leuk adresje rond het IJsselmeer, we zeilen er graag met jou naar toe.

Aan boord van het schip

Op onze kleinste schepen stappen 12 daggasten aan boord. De grootste schepen van de vloot hebben ruimte voor maar liefst 60 personen.
Tevens is het mogelijk aan boord te overnachten, wij bieden slaapaccommodatie aan gezelschappen van 12 tot 37 personen.

Alle scheepshutten beschikken over comfortabele bedden, een wastafel met stromend water, CV, 220V en een kleine leeslamp. Sanitaire voorzieningen zijn op het schip aanwezig, u hoeft niet van boord wanneer u gebruik wilt maken van douche en toilet.

Catering, heerlijk eten;

Onze schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken. Zo kunt u tijdens of aan het eind van een mooie zeiltocht in alle comfort uw eigen maaltijd bereiden.

Rederij Vooruit verzorgt echter ook graag de catering tijdens uw zeilreis, of dit nu een uitgebreid diner betreft of een lekkere barbecue op het dek.

Ook openen wij met plezier de deuren van ons restaurant De Admirael in Harlingen, vraag ons gerust naar alle mogelijkheden omtrent catering.

Meer informatie over de zeilvakanties op het IJsselmeer

Wilt u een zeilvakantie op het IJsselmeer boeken?
Neemt u dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.