Zeilvakantie op het IJsselmeer

Pak een schip, en zeil er op los op het IJsselmeer! Rederij Vooruit heeft een groot aanbod in zeilvakanties op het IJsselmeer. De vertrekhaven voor zeilreizen over het IJsselmeer is Harlingen, in overleg is het echter ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld Makkum, Stavoren, Lemmer of Galamadammen.

Of u nu een kort of lang weekend wilt zeilen, een midweek of zelfs nog langer, wij denken graag mee bij het organiseren van een zeiltocht op maat!

zeilboot op het ijsselmeer
zeilboot op het ijsselmeer

Het veelzijdige IJsselmeer

Het IJsselmeer, genoemd naar de rivier de IJssel, is ontstaan toen in 1932 de Afsluitdijk werd voltooid en daarmee een deel van de Zuiderzee werd afgesloten.

De kustlijn van het IJsselmeer telt een keur aan gezellige vissersdorpjes, zoals bijvoorbeeld Makkum, Medemblik en Enkhuizen. Hier maakt u van dichtbij mee hoe de visserij dagelijks nog deel uitmaakt van het leven van de inwoners en hoe zij grotendeels afhankelijk zijn van deze industrie.

Ook kunt u natuurlijk volop genieten van alle bezienswaardigheden en al het leuks dat deze plaatsen te bieden hebben. Hap bijvoorbeeld een gebakken visje weg in het pittoreske Urk. Plan uw bezoek aan Den Oever tegelijk met de jaarlijkse Visserijdagen of meer in Laaxum aan in de kleinste haven van Europa.

Als u ontspanning en actie met elkaar wilt combineren is een zeilvakantie op het IJsselmeer een aanrader. Lekker relaxen in het zonnetje als we voor anker liggen, de handen uit de mouwen op het moment dat we de wind in de zeilen hebben. De schipper kan uw hulp tijdens het zeilen namelijk goed gebruiken en leert u dan ook graag de fijne kneepjes van het vak.

Onze zeilschepen

Onze vloot bestaat uit ruim 40 authentieke klippers, tjalken en skûtsjes. Historische zeilschepen uit de bruine vloot. De kleinste schepen nemen 12 daggasten mee aan boord, maar ook voor groepen tot maar liefst 60 personen hebben wij het perfecte schip.

Tevens is het mogelijk aan boord te overnachten, wij bieden slaap accommodatie aan gezelschappen van 12 tot 37 personen. Alle scheepshutten beschikken over een wastafel met stromend water, CV, 220V en een leeslampje. Ook aan sanitaire voorzieningen is gedacht, ieder schip is uitgerust met toiletten en douches.