Zeil naar Texel met een zeilboot

Zin in om te gaan zeilen naar Texel? Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Het eiland telt ruim 13000 bewoners en heeft als hoofdplaats het gemoedelijke dorp Den Burg. Geniet van de vele bezienswaardigheden, maar vooral van de veelzijdige natuur.

Van gezellige winkelstraatjes tot bossen en strand, Texel heeft het allemaal!

zeilboot op het water naar texel
zeilboot op het water naar texel

Het Waddeneiland Texel

Het landschap van Texel is rijk en divers. Texel tekent zich door polders, brede zandstranden, duinen, heide, grasland, bos, kwelders en zelfs bollenvelden. Vogelliefhebbers kunnen op Texel hun hart ophalen; in totaal zijn er ruim 300 vogelsoorten waargenomen en de ervaren vogelspotter kan er op een dag zo 100 van het lijstje strepen.

Texel biedt daarnaast een keur aan toeristische attracties en leuke bezienswaardigheden. Het centrum voor natuur- en milieueducatie Ecomare verklapt bijvoorbeeld alle geheimen van de wadden en de Noordzee. Het centrum omvat onder andere een natuurmuseum, een aquarium, een vogelopvang en een zeehondenhospitaal.

Tip? Proef eens een stukje wereldberoemde Texelse schapenkaas bij een echte kaasboerderij. En natuurlijk mag het beklimmen van de 118 treden van vuurtoren Eierland niet ontbreken!

Tevens een trekpleister is de jaarlijkse Ronde om Texel in juni, waaraan zowel professionele als amateurzeilers meedoen. Onder het toeziend oog van duizenden toeschouwers zeilen circa 500 catamarans een wedstrijd van 100 kilometer rond het eiland.

Onze schepen,  die zeilen rond Texel

Op onze kleinste schepen stappen 12 daggasten aan boord en wij hebben zelfs schepen met een capaciteit van maar liefst 60 personen. Tevens is het mogelijk aan boord te overnachten, in dat geval bieden wij slaapaccommodatie aan gezelschappen van 12 tot 37 personen. Alle scheepshutten beschikken over comfortabele bedden, een wastafel met stromend water, CV, 220V en een klein leeslampje. Benedendeks bereidt u in een goed uitgeruste keuken uw eigen maaltijden en ook sanitaire voorzieningen zijn op het schip aanwezig.

mensen op zeilboot naar texel mermaid
mensen op zeilboot naar Texel

Meer informatie over zeilen naar Texel

Ook zin in zeilen naar Texel?
Neemt u dan contact met u ons, wij helpen u graag bij het samenstellen van de ideale zeiltocht.