Zeilvakantie in het mooie Friesland

Wilt u een Waddeneiland bezoeken of langs zeehonden varen? Droogvallen en vervolgens over de zeebodem wandelen? Samen met de schipper stippelt u de zeilroute uit en bepaalt u daarnaast zelf de invulling voor het programma. Bovendien verklapt hij u graag de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Friesland. Zodoende wordt het altijd de vakantie zoals u deze voor ogen heeft.

Om de vakantie een sportief tintje te geven, leert de bemanning u met plezier alle kneepjes van het vak. Hijs bijvoorbeeld de zeilen, haal het anker binnen, of neem zelf plaats achter het roer!

zeilboot in het water
zeilboot in het water

Schoolreis of zeilkamp in Friesland

Actie en ontspanning zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke zeilvakantie. Denk bij het plannen van een schoolreis of schoolkamp daarom ook eens aan zeilen in Friesland!

Speciaal voor scholen zetten onze schepen koers richting de Waddenzee en het IJsselmeer voor een spannende en educatieve zeilvakantie. In overleg met de schipper en bemanning stelt u een programma samen, welke aansluit bij uw schoolproject of leerdoelen.

Zeilvakantie in Friesland met overnachting

Geheel in stijl overnacht u in een kajuit op het schip. In alle scheepshutten bevindt zich een wastafel met stromend water, een leeslampje, 220V en centrale verwarming. Tevens beschikken alle schepen over sanitaire voorzieningen.

Catering bij uw zeilvakantie

Onze schepen beschikken over een goed uitgeruste keuken, zo bereidt u tijdens uw zeiltocht gemakkelijk uw eigen maaltijden. Rederij Vooruit verzorgt echter ook graag de catering, of dit nu een diner betreft of een barbecue aan dek.

Vraag ons naar de vele mogelijkheden!

hollandia hut van zeilboot
hollandia hut van zeilboot

Zeilschip boeken

Bij Rederij Vooruit heeft u keus uit meer dan 40 traditionele zeilschepen uit de bruine vloot. De huur van een schip is altijd inclusief overnachting aan boord (indien gewenst), bemanning, havengelden, brandstofkosten en toeristenbelasting.

U stapt bij ons aan boord voor een dagtocht, short weekend, weekend royale, zeil weekend, week of midweek zeilen.

Meer informatie over een zeilvakantie in Friesland

Wilt u een zeilvakantie in Friesland boeken?
Neemt u dan gerust contact met ons op, wij denken altijd met u mee.