Zeilavontuur op de Waddenzee

De Waddeneilanden zijn een reeks eilanden tussen de Noordzee en de Waddenzee. Texel, Vlieland, Ameland , Terschelling en Schiermonnikoog zijn de vijf bewoonde Friese Waddeneilanden. Deze lenen zich perfect voor een strandwandeling of vliegeren. Op de eilanden vindt u veel gezellige restaurants en kroegen en ook de kleine dorpen en steden hebben genoeg te bieden.

Daarnaast kiezen schippers er vaak voor droog te vallen voor de kust van de Waddeneilanden, waardoor u bijvoorbeeld kunt lopen over de bodem van de zee.

Werelderfgoed Waddenzee

Met een lengte van ruim 500 kilometer aan getijdengebied is de Waddenzee onderdeel van de kust van de Noordzee. Eilanden en kwelders worden afgewisseld met zandbanken en brede vaargeulen bepalen het landschap. Beroemd is ook de Afsluitdijk aan de zuidkant van het gebied, deze scheidt het IJsselmeer van de Waddenzee.

De Waddenzee vormt het leefgebied voor vele vogels en vissen. Deze vinden een belangrijke voedselbron in het rijke bodemleven dat de droogvallende wadplaten herbergen en dragen zo bij aan een zeer veelzijdig natuurbeeld. Bovendien verblijft er op de zandbank tussen Ameland en Terschelling een groep van 50 tot 70 zeehonden, die bij mooi weer in de zon liggen.

Scheepvaart, visserij en toerisme behoren tot de dagelijks gang van zaken op de Waddenzee.

Aan boord van een schip

Onze kleinste schepen nemen op een dagtocht 12 gasten mee aan boord, maar ook voor groepen tot 60 personen hebben wij het juiste schip. Tevens bieden wij accommodatie aan gezelschappen van 12 tot 37 personen. Alle hutten beschikken over een wastafel met stromend water, CV, 220V en een leeslamp. Sanitaire voorzieningen zijn aan boord aanwezig, u bent niet afhankelijk van een haven voor douche en toilet.

Meer informatie over uw zeilvakantie op de waddenzee?

Ook zin in een zeilvakantie op de Waddenzee met Rederij Vooruit? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij staan altijd voor u klaar.