Een tandemsprong is de meest laagdrempelige manier van parachutespringen en daardoor perfect voor de ongeoefende springer.

Wat is er te doen

In een klein vliegtuig stijgt u naar 3 kilometer hoogte en gekoppeld aan een opgeleide instructeur, laat u zich in het luchtledige vallen. Na een vrij val van een halve minuut, trekt de instructeur aan het koord en ontvouwt de enorme parachute zich boven uw hoofd. Langzaam zakt u door de wolken naar beneden, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht en landschap.

Ook zeer populair is het maken van een rondvlucht. U kunt hierbij kiezen uit een tour van 15, 30, 45 of 60 minuten en op verzoek kunnen verschillende routes worden gevlogen over de Waddeneilanden en Noord-Holland. Tijdens een rondvlucht kunnen meerdere passagiers mee aan boord en de vlucht is prima geschikt voor kleine kinderen. Een proefles vliegen behoort ook tot de opties, onder toeziend oog van de piloot stuurt u dan zelf het vliegtuig over Texel.

Tevens is Paracentrum Texel een gecertificeerd opleidingscentrum.
Voor wie zich verder wil verdiepen in de kunst van parachutespringen is er bijvoorbeeld de opleiding First Jump Course of de cursus Freefall. Als u het springen eenmaal onder de knie heeft, biedt het paracentrum de mogelijkheid tot het behalen van diverse brevetten en kan zelfs de opleiding tot instructeur worden gevolgd.

Om de sprong of vlucht helemaal onvergetelijk te maken, boekt u er natuurlijk een fotoreportage of filmregistratie bij!

Zeilen met Rederij Vooruit

De traditionele zeilschepen van Rederij Vooruit varen u tijdens een weekendpersoneelsfeestbedrijfsuitje of dagtocht graag over de prachtige Waddenzee. Een zeiltocht of zeilvakantie naar de Waddeneilanden mag dan niet ontbreken en de eilanden hebben enorm veel te bieden. Breng hier bijvoorbeeld een bezoek aan Ecomare op Texel, beklim de Brandaris op Terschelling of maak een prachtige huifkartocht op Ameland.

Meer weten

Uw zeilreis combineren met een parachutesprong op Texel?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.