Populaire zeilarrangementen voor groepen en families

Huur een traditionele tjalk

Een tjalk is een historisch, zeilend vrachtschip. De naam werd in de 17e eeuw voor het eerst gebruikt om schepen met een ronde boeg aan te duiden. Herkomst en gebruik speelden bij de benaming een grote rol, waardoor er onderscheid ontstond tussen bijvoorbeeld een beurttjalk, een Groninger tjalk of een IJsseltjalk. Ook het welbekende skûtsje is een type tjalk.

Lang, smal en ondiep van bouw heeft het ontwerp iets weg van een afgeronde schoenendoos. Op een paar uitzonderingen na hadden tjalken vaak één mast. Daarnaast voerden ze een gaffeltuig en waren voorzien van twee zwaarden.
Aanvankelijk werden deze schepen vervaardigd van hout.
Met het oog op onderhoud stapte men later over op een constructie van ijzer en in de daaropvolgende periode werd vaak gekozen voor het gebruik van staal. Tevens konden schepen van staal beter tegen een stootje, hierdoor werd het voor tjalken ook mogelijk mee te komen in de opkomende industrie. Vooral in de 18e en 19e eeuw was de tjalk een echt werkpaard op het water te noemen; met de grotere exemplaren werd zelfs ook kustvaart bedreven.

Maak uw keuze uit vele soorten zeilschepen

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een prachtige zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer. Een bezoek aan de Waddeneilanden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken. Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.

Ga bijvoorbeeld naar Oerol op Terschelling, stap aan boord voor een unieke dagtocht of organiseer een onvergetelijke familiedag op het water.

Meer informatie

Ook een zeiltocht maken op een authentieke tjalk?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.

Contact

Zin in zeilen, maar u heeft nog een vraag?
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.