Zeilen met Rederij Vooruit

Klipper


Bij Rederij Vooruit heeft u keuze uit vele soorten zeilschepen.
Het gros van onze vloot bestaat uit klippers, maar ook andere historische vaartuigen zoals tjalken, aken, Wad- en Sontvaarders, Hagenaars en kustzeilers hebben zich bij onze vloot aangesloten.

Onder de noemer bruine vloot, wordt er hedendaags nog intensief met klippers gevaren.
Veel klippers hebben zich bij een rederij aangesloten om in de pleziervaart te dienen of gaan door het leven als woonschip. Een fantastische manier om de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren te ontdekken.

Bekijk daarom ons volledige aanbod in soorten zeilschepen en boek de vakantie van uw leven!

Boek een klipper

 

Huur een traditionele klipper

Een klipper is een snel zeilschip met een scherpe boeg en een of meerdere masten, dat eind 19e eeuw en begin 20e eeuw in gebruik was.
Vooral bekend om haar hoge snelheden, werd dit type schip vaak ingezet voor de handel in etenswaren en andere bederfelijke goederen. Deze snelheden werden gehaald doordat de schepen slank en relatief klein waren, maar daarbij wel beschikten over een groot zeiloppervlak. Verder waren klippers zeer in trek als passagiersschip. Immers de kosten voor een overtocht waren hoog, men liet zich dus graag zien. Zodoende vergaarde dit type schip door haar veelzijdigheid veel roem.

Het einde van deze schepen kwam met de komst van stoomschepen.
Hoewel klippers sneller waren dan hun modernere concurrenten, bleven ze wel afhankelijk van de wind. Daarom ging de voorkeur vaak uit naar stoomvoertuigen. Deze hadden als grote voordeel dat hun dienstregelingen veel betrouwbaarder waren.
De opening van het Suezkanaal was uiteindelijk de nekslag voor klippers, dit kanaal bood namelijk een nog efficiëntere route voor stoomschepen.

Tevens was deze route voor klippers te smal om te bezeilen. Hiermee werd het lot van de klipper op den duur bezegeld.

Maak uw keuze uit vele soorten zeilschepen

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een prachtige zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer.
Een bezoek aan de Waddeneilanden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!
U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken.
Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.
Ga bijvoorbeeld naar Oerol op Terschelling, stap aan boord voor een uniek bedrijfsuitje of organiseer een onvergetelijke familiedag op het water.

Meer informatie

Ook een zeiltocht maken op een authentieke klipper?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.

Meer informatie

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299