Populaire zeilarrangementen voor groepen en families

Huur een klipper

Een klipper is een snel zeilschip met een scherpe boeg en een of meerdere masten, dat eind 19e eeuw en begin 20e eeuw in gebruik was.

Wil je een klipper huren? Dan ben je bij Rederij Vooruit aan het juiste adres. De mooiste klippers en services vind je hier! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vooral bekend om haar hoge snelheden, werden klippers vaak ingezet voor de handel in etenswaren en andere bederfelijke goederen. Deze snelheden werden gehaald doordat de klipper schepen slank en relatief klein waren, maar daarbij wel beschikten over een groot zeiloppervlak. Verder waren klippers zeer in trek als passagiersschip. Immers de kosten voor een overtocht waren hoog, men liet zich dus graag zien. Zodoende vergaarde dit type schip door haar veelzijdigheid veel roem.

Het einde van de meest actieve inzet van klipper schepen kwam met de komst van stoomschepen. Hoewel klippers sneller waren dan hun modernere concurrenten, bleven ze wel afhankelijk van de wind. Daarom ging de voorkeur vaak uit naar stoomvoertuigen. Deze hadden als grote voordeel dat hun dienstregelingen veel betrouwbaarder waren. De opening van het Suezkanaal was uiteindelijk de nekslag voor klippers, dit kanaal bood namelijk een nog efficiëntere route voor stoomschepen. Tevens was deze route voor klippers te smal om te bezeilen en hiermee werd het lot van de klipper op den duur bezegeld.

Maak uw keuze uit vele soorten klippers

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een prachtige zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer. Een bezoek aan de Waddeneilanden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken. Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.

Ga bijvoorbeeld naar Oerol op Terschelling, stap aan boord voor een uniek bedrijfsuitje of organiseer een onvergetelijke familiedag op het water.

Meer informatie

Ook een zeiltocht maken op een authentieke klipper?
Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.

Contact

Zin in zeilen, maar u heeft nog een vraag?
Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.