Lotus

Over de Lotus

De Lotus is een echt 4-sterren schip.
Deze prachtige tjalk is gebouwd in 1889. Na een grootse verbouwing is de Lotus sinds 1992 deel van de vloot van Rederij Vooruit en als varend passagiersschip te boeken op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Geniet van het mooie Nederlandse landschap vanaf het kabbelende water en beleef een onvergetelijke zeiltocht met deze statige tjalk.

Zeil tjalk Lotus onder zeil bij Brandarisrace - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de Lotus

De Lotus heeft een hoge reling en brede gangboorden, wat het een veilig schip maakt en dus uitermate geschikt voor kleine kinderen.
Hoewel de Lotus benedendeks veel te bieden heeft, is vooral het dek een echte aanrader. Relaxen in de knusse kuip bijvoorbeeld. Of simpelweg mijmerend over het water uitkijken.
Het dagverblijf beschikt over een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kast vol spelletjes.
Op koudere en gure dagen kan de CV worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek, wat betekent dat er ook prima tijdens de herfst en winter met de Lotus kan worden gevaren.

In de knusse scheepskeuken kunt u na een fijne dag op het water in alle comfort uw eigen maaltijden bereiden op een royaal gasfornuis. Daarnaast kunt u gebruik maken van een grote koelkast, een vriezer, 2 spoelbakken, alle benodigde keukenattributen, glaswerk en bestek.
Daarnaast heeft u de beschikking over een gezellige bar en tevens een biertap.
Een fust bier kost € 100,00 per stuk, deze kunt u gemakkelijk via Rederij Vooruit bestellen en wordt voor afvaart aan boord gebracht.

Na enkele verbouwingen is de definitieve indeling van de slaapkamers vastgesteld op 8 tweepersoonshutten en 1 vierpersoonshut.
Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Bovendien zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig, u hoeft dus niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • wij hebben een kompas, GPS, VHF, een verrekijker en een dieptemeter voor u klaargelegd

Direct boeken

Ook lekker weg met de Lotus?
Neemt u voor meer informatie of boekingen gerust contact met ons op.

Direct boeken

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 2.400,00
Kort weekend € 2.300,00
Dagtocht € 1.700,00
Midweek € 3.350,00
Week € 4.650,00
3 feestdagen € 3.175,00
4 feestdagen € 3.975,00

Boek nu Informatie aanvragen

plattegrond Lotus - Rederij Vooruit

Eigenschappen Lotus

Beoordeling
Type schip Tjalk
Capaciteit 28 personen (bij een dagtocht)
20 slaapplaatsen
Lengte 230,00 meter
Breedte 5,10 meter
Zeiloppervlakte 230,00 m²
Accommodaties , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , ,

Lotus onderweg

Lotus in beeld

Extra informatie over de Lotus

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Oerol festival Van 15 t/m 24 juni 2018 staat Terschelling weer volledig op z’n kop tijdens het fantastische Oerol festival! Bent u van plan met een groep naar Oerol te gaan? Bij Rederij Vooruit huurt u al een zeilschip voor gezelschappen vanaf 10 personen. Door het schip als hotelboot in te zetten heeft u direct zowel de overtocht als uw verblijf in een klap geregeld. Geen gedoe met lekkende tenten en ellenlange wachtrijen voor de campingdouche. Aan boord beschikt u over comfortabele bedden en schone sanitaire voorzieningen. Het festivalseizoen gaat weer beginnen! Een onvergetelijk festival Het feest begint al op het moment dat u in de haven van Harlingen aan boord stapt. Onderweg hijst u met elkaar de zeilen en met de zilte wind in de haren bent u de wereld om u heen zomaar even vergeten. Gezellig met elkaar op het dek over de Waddenzee turen. Genieten van een…

Lees verder →

Familiedag zeilen Een familiedag op het water. Lekker in de buitenlucht met fijn gezelschap. Een perfecte mix van pure actie en ongedwongen relaxen. Wat wil een mens nog meer? Een heerlijke dag op het water ‘s Ochtends om 9:30 uur heet de schipper u van harte welkom aan boord. Na een korte veiligheidsinstructie halen we het anker binnen en kiezen we het ruime sop! U kunt vanuit verschillende havens vertrekken en ook de te zeilen route voor de familiedag stippelt u zelf uit. Wat dacht u van zeehondjes kijken op de zandbank tussen Ameland en Terschelling? Midden op zee de hengels uitgooien en de vers gevangen vis roosteren boven de barbecue? Aanleggen bij een van de prachtige Waddeneilanden en de lokale vuurtoren beklimmen? Om de dag compleet te maken mag iedereen natuurlijk ook volop meehelpen het schip door de golven van de Waddenzee te zeilen. Hijs met elkaar de zeilen.…

Lees verder →

Zeilweekend Een weekend of een kort weekend zeilen op een traditioneel schip. Geniet van een heerlijk zeilweekend op de Waddenzee of het IJsselmeer! Short weekend zeilen Vrijdag van 16:30 tot zaterdag 16:30 uur. Zaterdag van 16:30 tot zondag 16:30 uur. Weekend zeilen Vrijdag van 20:00 tot zondag 17:00 uur. Suggesties zeilweekend Zeilweekend vanuit Harlingen Op vrijdagavond of zaterdagmorgen stapt u aan boord. Zaterdag om een uur of 10:00 zeilen we naar Terschelling. Onderweg varen we langs de zeehondenbank tussen Vlieland en Terschelling, waar meestal 50 tot 70 zeehonden verblijven. Zaterdagavond is er tijd het eiland te ontdekken en bijvoorbeeld een fietstocht door de duinen te maken. Bovendien staat Terschelling bekend om zingende kroegbaas Hessel! Om 10:00 uur lichten we het anker en rond 16:00 uur zet u weer voet aan wal in Harlingen. Zeilweekend vanuit Zoutkamp Op vrijdagavond of zaterdagmorgen wacht u een warm welkom aan boord. Zaterdagochtend draaien we het…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299