Koh-I-Noor

Over de Koh-I-Noor

De Koh-I-Noor kent zonder meer een rijke historie.
In 1904 werd deze indrukwekkende kustzeiler in Hamburg te water gelaten. Onder de naam Petrus vervoerde het zeilschip tot 1947 vracht naar met name Scandinavië, de Baltische Staten en Engeland.

Maar eigenaar Frans Kochx had andere plannen voor zijn authentieke schoener.
Na enkele ingrijpende verbouwingen en een tweede carrière als gemotoriseerd vrachtschip, vond ze halverwege de jaren 90 een nieuwe thuishaven in Harlingen.

Zeilschip Koh-i-Noor - Rederij Vooruit 03

Aan boord van de Koh-I-Noor

Met maar liefst twee luxueus ingerichte salons is de Koh-I-Noor een uiterst comfortabel schip, welke voldoende ruimte bieden voor maximaal 60 personen.
In het schitterende dagverblijven kunt u gebruik maken van een radio, televisie, een dvd-speler, een cd-speler, een beamer en een uitgebreide boordbibliotheek.
Bovendien kunt u op koudere dagen de CV aanzetten voor een aangename temperatuur benedendeks, en is het ook tijdens de herfst en winter prima varen met de Koh-I-Noor.

Alle scheepshutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte.
Voor het extra beetje luxe zijn alle kamers ook voorzien van een eigen douche en toilet.

Trouwen

De Koh-I-Noor is naast een prachtig zeilschip ook uitermate geschikt om elkaar het ja-woord op te geven.
Haar sfeervolle en tevens robuuste voorkomen maken haar een buitengewone trouwlocatie, en zal zeker bijdragen aan een dag om nooit meer te vergeten.
Want hoe romantisch is het om in het bijzijn van vrienden en familie letterlijk in het huwelijksbootje te stappen midden op de deinende golven?

Na het feest kunnen alle bruiloftsgasten gezellig aan boord blijven slapen. Een unieke ervaring.
Kortom, de perfecte afsluiter voor de mooiste dag van jullie leven.

Trouwen op het water?
Informeer naar de vele mogelijkheden.

Catering

Het schip wordt enkel verhuurd met afname van catering.
Onderstaande prijzen zijn dan ook gebaseerd op een compleet verzorgd arrangement.

All-in weekend t/m 14 personen
€ 3570,00
Elke persoon extra € 230,00 (max. 24 personen)

All-in dagtocht t/m 30 personen
€ 2900,00
Elke persoon extra € 95,00 (max. 65 personen)

Foto’s

Meer foto’s

Weekend
Kort weekend
Dagtocht
Midweek
Week
3 feestdagen
4 feestdagen

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Koh-I-Noor

Beoordeling
Type schip Kustzeiler
Capaciteit 65 personen (bij een dagtocht)
24 slaapplaatsen
Lengte 37,00 meter
Breedte 7,00 meter
Zeiloppervlakte 560,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Koh-I-Noor onderweg

Koh-I-Noor in beeld

Extra informatie over de Koh-I-Noor

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Schrijfweek met Marlen Beek-Visser “Schrijven is het in de vertraging lezen van je eigen boek, waarvan je het eind globaal kent, maar waarbij de weg ernaartoe je met regelmaat verrast.” Bekend van de geprezen en genomineerde thrillers Stem! en Meesterdeal heeft Marlen haar strepen in de boekenwereld inmiddels verdiend. Naast auteur is Marlen mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven, en geeft ze op verzoek workshops creatief schrijven voor beginners en gevorderden. Schrijfweek 17 september – 24 september Altijd al een boek willen schrijven? Marlen Beek-Visser neemt je mee op reis. In de letterlijke zin op het prachtige zeilschip Koh-I-Noor, figuurlijk op een reis door jouw persoonlijke schrijfproces. Varend over de Waddenzee, ver weg van verkeer en andere stoorzenders, ervaar je alle rust en ruimte om te schrijven. Elke ochtend begint met een workshop, waarna je de rest van de dag zeeën van tijd hebt de opgedane kennis toe te passen, terwijl je…

Lees verder →

All in arrangement Beleef een prachtige dag met ons geheel verzorgde all in arrangement zeilen op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese meren! In overleg met Rederij Vooruit en de bemanning van het zeilschip, bepaalt u zelf waar u naartoe wilt varen. Al vanaf € 99,00 per persoon geniet u de hele dag van heerlijk eten, drinken en zeilen. Kortom, pure verwennerij op het water. Arrangement “relaxen op het water” U huurt het zeilschip van 10:00 tot 17:00 uur. Aan voord wacht u een warm welkom met koffie, thee en een assortiment aan Friese koekspecialiteiten. Na de koffie gooien we de trossen los en een schitterende zeiltocht volgt. ’s Middags tovert de scheepskok een uitgebreide lunch met huisgemaakte tomatensoep uit de kombuis. Hierbij wordt een royale schaal broodjes met verschillende vleeswaren, kaas en brie geserveerd. Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat er verse koffie, thee en melk voor…

Lees verder →

Trouwen op een boot Letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Hoe romantisch is dat! Sinds een aantal jaren is het mogelijk elkaar het ja-woord te geven aan boord van een van onze traditionele zeilschepen. De gemeente Harlingen heeft op dit moment twee zeilschepen als officiële trouwlocatie aangewezen, maar trouwen op een boot is ook mogelijk op al onze andere schepen. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente en uiteraard voldoen onze klippers en tjalken aan alle gestelde eisen. U kunt uw volledige bruiloft aan boord inrichten zoals u het voor ogen heeft, maar we hebben ook een aantal bruidsarrangementen voor u samengesteld die u helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. Rederij Vooruit denkt bovendien graag mee uw trouwdag daadwerkelijk tot de mooiste dag van uw leven te maken. Kijk voor leuke tips en inspiratie ook eens op trouwvloot.nl, onze speciale website over trouwen op een schip. Wilt u meer informatie?…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299