Koh-I-Noor

Over de Koh-I-Noor

De Koh-I-Noor kent zonder meer een rijke historie.
In 1904 werd deze indrukwekkende kustzeiler in Hamburg te water gelaten. Onder de naam Petrus vervoerde het zeilschip tot 1947 vracht naar met name Scandinavië, de Baltische Staten en Engeland.

Maar eigenaar Frans Kochx had andere plannen voor zijn authentieke schoener.
Na enkele ingrijpende verbouwingen en een tweede carrière als gemotoriseerd vrachtschip, vond ze halverwege de jaren 90 een nieuwe thuishaven in Harlingen als een van de meest luxueuze schepen in de vloot van Rederij Vooruit.

Zeilschip Koh-i-Noor - Rederij Vooruit 03

Aan boord van de Koh-I-Noor

Met maar liefst twee schitterend ingerichte salons is de Koh-I-Noor een uiterst comfortabel schip, welke voldoende ruimte biedt aan maximaal 60 personen.
De ruime dagverblijven beschikken over een radio, televisie, een dvd-speler, een cd-speler, een beamer en een uitgebreide boordbibliotheek.
Bovendien kunt u op koudere dagen de CV aanzetten, waardoor er ook tijdens de herfst en winter prima kan worden gevaren met de Koh-I-Noor.

Daarnaast beschikken alle hutten over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte.
Voor net even dat beetje extra luxe zijn alle kamers ook voorzien van een eigen douche en toilet.

Trouwen

De Koh-I-Noor is ook uitermate geschikt om elkaar het ja-woord op te geven.
Haar sfeervolle en tevens robuuste voorkomen maken haar een buitengewone trouwlocatie en zal zeker bijdragen aan een dag om nooit meer te vergeten.
Want hoe romantisch is het om samen letterlijk in het huwelijksbootje te stappen?

Na het feest kunnen alle bruiloftsgasten aan boord blijven slapen. Een unieke ervaring.
Kortom, de perfecte afsluiter voor de mooiste dag van jullie leven.

Trouwen op het water?
Informeer naar de vele mogelijkheden.

Catering

Het schip wordt enkel verhuurd met afname van catering.
Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op een compleet verzorgd arrangement.

All-in weekend t/m 14 personen
€ 3570,00
Elke persoon extra € 230,00 (max. 24 personen)

All-in dagtocht t/m 30 personen
€ 2900,00
Elke persoon extra € 95,00 (max. 65 personen)

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • Koh-I-Noor betekent “berg van licht”

Direct boeken

Ook zeilen met de Koh-I-Noor?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Foto’s

Meer foto’s

Weekend
Kort weekend
Dagtocht
Midweek
Week
3 feestdagen
4 feestdagen

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Koh-I-Noor

Beoordeling
Type schip Kustzeiler
Capaciteit 65 personen (bij een dagtocht)
24 slaapplaatsen
Lengte 37,00 meter
Breedte 7,00 meter
Zeiloppervlakte 560,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Koh-I-Noor onderweg

Koh-I-Noor in beeld

Extra informatie over de Koh-I-Noor

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Schrijfweek met Marlen Beek-Visser “Schrijven is het in de vertraging lezen van je eigen boek, waarvan je het eind globaal kent, maar waarbij de weg ernaartoe je met regelmaat verrast.” Bekend van de geprezen en genomineerde thrillers Stem! en Meesterdeal heeft Marlen haar strepen in de boekenwereld inmiddels verdiend. Naast auteur is Marlen mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven, en geeft ze op verzoek workshops creatief schrijven voor beginners en gevorderden. Schrijfweek 17 september – 24 september Altijd al een boek willen schrijven? Marlen Beek-Visser neemt je mee op reis. In de letterlijke zin op het prachtige zeilschip Koh-I-Noor, figuurlijk op een reis door jouw persoonlijke schrijfproces. Varend over de Waddenzee, ver weg van verkeer en andere stoorzenders, ervaar je alle rust en ruimte om te schrijven. Elke ochtend begint met een workshop, waarna je de rest van de dag zeeën van tijd hebt de opgedane kennis toe te passen, terwijl je…

Lees verder →

All in arrangement Beleef een prachtige dag met ons geheel verzorgde all in arrangement zeilen op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese meren! In overleg met Rederij Vooruit en de bemanning van het zeilschip, bepaalt u zelf waar u naartoe wilt varen. Al vanaf € 99,00 per persoon geniet u de hele dag van heerlijk eten, drinken en zeilen. Kortom, pure verwennerij op het water. Arrangement “relaxen op het water” U huurt het zeilschip van 10:00 tot 17:00 uur. Aan voord wacht u een warm welkom met koffie, thee en een assortiment aan Friese koekspecialiteiten. Na de koffie gooien we de trossen los en een schitterende zeiltocht volgt. ’s Middags tovert de scheepskok een uitgebreide lunch met huisgemaakte tomatensoep uit de kombuis. Hierbij wordt een royale schaal broodjes met verschillende vleeswaren, kaas en brie geserveerd. Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat er verse koffie, thee en melk voor…

Lees verder →

Trouwen op een boot Letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Hoe romantisch is dat! Sinds een aantal jaren is het mogelijk elkaar het ja-woord te geven aan boord van een van onze traditionele zeilschepen. De gemeente Harlingen heeft op dit moment twee zeilschepen als officiële trouwlocatie aangewezen, maar trouwen op een boot is ook mogelijk op al onze andere schepen. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente en uiteraard voldoen onze klippers en tjalken aan alle gestelde eisen. U kunt uw volledige bruiloft aan boord inrichten zoals u het voor ogen heeft, maar we hebben ook een aantal bruidsarrangementen voor u samengesteld die u helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. Rederij Vooruit denkt bovendien graag mee uw trouwdag daadwerkelijk tot de mooiste dag van uw leven te maken. Kijk voor leuke tips en inspiratie ook eens op trouwvloot.nl, onze speciale website over trouwen op een schip. Wilt u meer informatie?…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299