Koh-I-Noor

Over de Koh-I-Noor

De Koh-I-Noor kent zonder meer een rijke historie.
In 1904 werd deze indrukwekkende kustzeiler in Hamburg te water gelaten. Onder de naam Petrus vervoerde het zeilschip tot 1947 vracht naar met name Scandinavië, de Baltische Staten en Engeland.

Maar eigenaar Frans Kochx had andere plannen voor zijn authentieke schoener.
Na enkele ingrijpende verbouwingen en een tweede carrière als gemotoriseerd vrachtschip, vond ze halverwege de jaren 90 een nieuwe thuishaven in Harlingen als een van de meest luxueuze schepen in de vloot van Rederij Vooruit.

Direct boeken

Ook zeilen met de Koh-I-Noor?
Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeilschip Koh-i-Noor - Rederij Vooruit 03

Aan boord van de Koh-I-Noor

Met maar liefst twee schitterend ingerichte salons is de Koh-I-Noor een uiterst comfortabel schip, welke voldoende ruimte biedt aan maximaal 60 personen.
De ruime dagverblijven beschikken over een radio, televisie, een dvd-speler, een cd-speler, een beamer en een uitgebreide boordbibliotheek.
Bovendien kunt u op koudere dagen de CV aanzetten, waardoor er ook tijdens de herfst en winter prima kan worden gevaren met de Koh-I-Noor.

Daarnaast beschikken alle hutten over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte.
Voor net even dat beetje extra luxe zijn alle kamers ook voorzien van een eigen douche en toilet.

Trouwen

De Koh-I-Noor is ook uitermate geschikt om elkaar het ja-woord op te geven.
Haar sfeervolle en tevens robuuste voorkomen maken haar een buitengewone trouwlocatie en zal zeker bijdragen aan een dag om nooit meer te vergeten.
Want hoe romantisch is het om samen letterlijk in het huwelijksbootje te stappen?

Na het feest kunnen alle bruiloftsgasten aan boord blijven slapen. Een unieke ervaring.
Kortom, de perfecte afsluiter voor de mooiste dag van jullie leven.

Trouwen op het water?
Informeer naar de vele mogelijkheden.

Catering

Het schip wordt enkel verhuurd met afname van catering.
Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op een compleet verzorgd arrangement.

All-in weekend t/m 14 personen
€ 3570,00
Elke persoon extra € 230,00 (max. 24 personen)

All-in dagtocht t/m 30 personen
€ 2900,00
Elke persoon extra € 95,00 (max. 65 personen)

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • Koh-I-Noor betekent “berg van licht”

Foto’s

Meer foto’s

Weekend
Kort weekend
Dagtocht
Midweek
Week
3 feestdagen
4 feestdagen

Boek nu Informatie aanvragen

Eigenschappen Koh-I-Noor

Beoordeling
Type schip Kustzeiler
Capaciteit 65 personen (bij een dagtocht)
24 slaapplaatsen
Lengte 37,00 meter
Breedte 7,00 meter
Zeiloppervlakte 560,00 m²
Accommodaties , , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Koh-I-Noor in beeld

Extra informatie over de Koh-I-Noor

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Schrijfweekend met Marlen Beek-Visser “Schrijven is het in de vertraging lezen van je eigen boek, waarvan je het eind globaal kent, maar waarbij de weg ernaartoe je met regelmaat verrast.” Bekend van de geprezen en genomineerde thrillers Stem! en Meesterdeal heeft Marlen haar strepen in de boekenwereld verdiend. Inmiddels is zij toegetreden tot de auteursstal van Uitgeverij Prometheus, waar haar volgende thriller verschijnt en geeft ze op verzoek workshops creatief schrijven. Schrijfweekend 2018 7 september – 10 september Altijd al een boek willen schrijven? Marlen Beek-Visser neemt u mee op reis. In de letterlijke zin op het prachtige zeilschip Koh-I-Noor, figuurlijk op een reis door uw persoonlijke schrijfproces. Varend over de Waddenzee, ver weg van verkeer en andere stoorzenders, ervaart u alle rust en ruimte om te schrijven. Elke ochtend begint met een workshop, waarna u de rest van de dag zeeën van tijd heeft de opgedane kennis toe te…

Lees verder →

Culinair dagarrangement Beleef een prachtige dag met ons geheel verzorgde dagarrangement zeilen op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese Meren. In overleg met de bemanning bepaalt u bovendien zelf waar u naartoe wilt zeilen, waarbij de schipper u graag de mooiste plekjes op het water tipt. Al vanaf € 99,00 per persoon geniet u de hele dag van heerlijk eten, drinken en zeilen. Daarnaast hebben wij de handen ineen geslagen met Michelin-Sterren-Restaurant Élevé in Leeuwarden en een smakelijk arrangement voor u samengesteld. Voor een dagtocht met een luxe tintje, raden wij daarom ons culinaire dagarrangement Élevé aan. Kortom, keus genoeg voor de fijnproever! Menu Om 10:00 uur wacht u aan boord van het schip een warm welkom met koffie, thee en een assortiment aan Friese koekspecialiteiten. Na de koffie gooien we de trossen los, lichten we het anker en een schitterende zeiltocht over de door u gekozen vaarroute volgt. ’s Middags…

Lees verder →

Trouwen op een boot Letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Hoe romantisch is dat! Sinds een aantal jaren is het namelijk mogelijk elkaar het ja-woord te geven aan boord van een van onze traditionele zeilschepen. De gemeente Harlingen heeft twee zeilschepen als officiële trouwlocatie aangewezen. Echter wanneer u een aanvraag indient bij de gemeente, is het ook mogelijk te trouwen op een van onze andere schepen. U kunt uw bruiloft inrichten zoals u het voor ogen heeft, maar daarnaast hebben wij ook een aantal bruidsarrangementen voor u samengesteld. Deze kunt u volledig naar uw wensen aanpassen, zodat uw trouwdag werkelijk de mooiste dag van uw leven wordt. Tevens is het mogelijk om na het diner aan boord met het zeilschip terug te keren naar Harlingen om de overige gasten te begroeten, waarna eventueel met twee boten kan worden uitgevaren. Deze kunnen op verzoek ook naast elkaar voor anker gaan, om er zo…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299