Teambuilding helpt het versterken van de banden tussen teamleden. Er zijn meerdere factoren waar teambuilding een positief effect op heeft. Zo werkt teambuilding goed bij het verbeteren van de communicatie. Collega’s leren elkaar door middel van teambuilding activiteiten beter kennen. Door elkaar beter te leren kennen en het ijs te breken, zal het communiceren onderling makkelijker gaan.

Ook zullen collega’s beter benaderbaar worden. Een collega kan op de werkvloer misschien onbenaderbaar overkomen, wat het lastig maakt om toenadering te zoeken of ontspannen met elkaar te communiceren. Tijdens teambuilding activiteiten is iedereen gelijk en blijkt vaak dat collega’s, naarmate de tijd vordert, toch makkelijker met elkaar zullen communiceren.

Teambuilding activiteiten

De keuze van de activiteit is bepalend voor het effect van de teambuilding. Zeilen is een zeer geschikte activiteit voor teambuilding. Bij Rederij Vooruit kunt u een bedrijfsuitje organiseren waarbij de focus op teambuilding ligt. Deze activiteit zal aan boord van een historisch zeilschip uit de bruine vloot plaatsvinden. U kunt tijdens de zeiltocht genieten van de prachtige Waddenzee, indien gewenst zal de schipper koers zetten naar het IJsselmeer. We bieden heel veel mogelijkheden. Neem daarom contact op voor het perfect passende aanbod!

 

Zeilwedstrijd als teambuilding

Wanneer uw team bestaat uit meer dan 20 personen, is het mogelijk een volledig verzorgde zeilwedstrijd op de Waddenzee te doen. Uw team zal alle nodige uitleg krijgen over het zeilschip waarna er met twee schepen naar de startblokken gevaren wordt. Tijdens deze spannende wedstrijd is het belangrijk dat het team goed samenwerkt. Zo zullen ze samen het anker binnen moeten halen, de zeilen moeten trimmen en ook tactisch de koers moeten bepalen. De schipper en de bemanning help natuurlijk mee, maar het competitieve element biedt spanning en sensatie waar nog vaak aan terug gedacht kan worden. Ook tijdens het programma na de wedstijd, dat we samen met u kunnen opstellen.

De voordelen van teambuilding bij Rederij Vooruit

Teambuilding heeft een erg positief effect op de werksfeer. Na de teambuilding activiteit zult u binnen het team merken dat de communicatie verbeterd is en collega’s makkelijker en meer ontspannen met elkaar omgaan. Bent u nieuwsgierig geworden naar teambuilding bij Rederij Vooruit? Bezoek dan onze teambuilding zeilen pagina en neem contact op voor de mogelijkheden.