Ga op ontdekkingsreis naar het eiland Terschelling, een parel van een eiland met een rijke geschiedenis en een uitgestrekte natuur. Wanneer je aan boord stapt in één van onze bruine vloot schepen, is er ruimte om de eilanden te ontdekken, ook Terschelling. Ontdek welke bezienswaardigheden jij kunt bezoeken tijdens een zeilvakantie naar Terschelling.

1. De Brandaris: toren van Terschelling Wanneer je aan Terschelling denkt, denk je aan de Brandaris. De Brandaris is namelijk de oudste vuurtoren van Nederland. Je kunt hem van een afstand aanschouwen, maar ook beklimmen, waardoor je van een adembenemend uitzicht over het eiland en de Noordzee kan genieten. Een typisch stukje geschiedenis van Terschelling die je moet bezoeken.

2. Het Wrakkenmuseum: maritieme geschiedenis Duik in de geschiedenis van scheepswrakken tijdens een bezoekje aan het Wrakkenmuseum. Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Een leuk uitstapje wanneer je met familie op zeilvakantie bent.

3. Zeehonden spotten op de zandbank bij Terschelling Wanneer we varen richting Terschelling proberen we altijd een uitstapje te maken naar de zeehondenbank tussen Terschelling en Vlieland. Hier verblijven doorgaans 50 tot 70 zeehonden en de schipper zal zijn uiterste best doen om zo dicht mogelijks langs te varen.

4. Het drenkelingenhuisje Het drenkelingen huisje is een van oudsher bescheiden schuilplaats dat herinnert aan de tijd van reddingsacties op zee. De overlevenden van scheepswrakken kwamen in het huisje om te schuilen. Tot de zon opkwam of de storm voorbij geraasd was.

Vaar naar Terschelling met een bruine vloot Of je nu houdt van geschiedenis, de natuur of culinaire hoogstandjes, Terschelling heeft voor ieder wat wils. Wil je één of meerdere bezienswaardigheden op Terschelling bezoeken? Vaar mee met één van onze meezeilreizen. Ontdek het aanbod voor de zomer van 2024 hier.