De broeders van Rossem besteden een hele uitzending aan het prachtige Waddeneiland Texel. Ook de Waddenzee en de inpoldering daarvan komen aan bod. Lees er hier meer over.

De broeders Van Rossem is een TV programma van de NTR, dat op NPO2 wordt uitgezonden. De broers Maarten en Vincent van Rossem bezoeken steden en regio’s in Nederland, met speciale aandacht voor karakteristiek thema. In de uitzending van 20 september 2023 wordt aandacht besteedt aan Texel en de Waddenzee.

Als altijd is het een leuk, informatief programma. Wist je dat er lang geleden plannen waren om de hele Waddenzee in te polderen? Dat de haven van Amsterdam vroeger alleen via de Waddenzee toegankelijk was en daarom de schepen voor Pampus gingen in afwachting van het binnenvaren van de Amsterdamse haven? Dat soort leuke weetjes en inzichten komen aan bod in deze uitzending van de van Rossems. Voor dat inpolderen van de Waddenzee hoeven we ons geen zorgen meer te maken, de Waddenzee is in tussen wereld erfgoed, als grootste eb- en vloed getijden gebied ter wereld verdient het die status én de bijbehorende bescherming!

Vanuit Rederij Vooruit zijn we natuurlijk meer dan bekend met het prachtige eiland Texel. Dagelijkse zeilen we op de Waddenzee. Met veel plezier keken we dan ook naar deze uitzending waarin de mooie kanten én uitdagingen van Texel aan bod komen. Je kunt de uitzending terug kijken op NPO Start. We wensen je veel kijkplezier.

En wil je  ook genieten van de Waddenzee en een van de prachtige Wadden eilanden, zoals Texel bezoeken? Bekijk dan hier onze zeilarrangementen, of neem contact op voor een maatwerk arrangement. Een zeilboot huren kan voor allerlei gezelschappen en gelegenheden. Neem contact op voor de oneindige mogelijkheden.