Zeilen op de Waddenzee

Tot aan de aanleg van de beroemde Afsluitdijk in 1932 maakte de Zuiderzee deel uit van de Waddenzee, na de voltooiing kreeg deze de naam IJsselmeer. Behalve als natuurgebied is de Waddenzee ook belangrijk voor de visserij, recreatie en aardgaswinning.

De Waddenzee is de binnenzee tussen de Waddeneilanden en het vaste land van Nederland, Duitsland en Denemarken. Met een lengte van 500 km strekt de kust van de Waddenzee zich uit tussen Den Helder en de Deense stad Esbjerg.

Stap aan boord bij Rederij Vooruit en ontdek de Waddenzee met een traditioneel schip! Al jaren de grootste in verhuur van traditionele zeilschepen voor de waddenzee. Klaar voor uw zeil-avontuur!

Zeilboot huren op de waddenzee

Ontdek de Waddeneilanden

De Waddenzee heeft veel te bieden. Uiteraard mag een bezoek aan de eilanden niet ontbreken als u een zeilboot huurt, zult u hier op een unieke manier kennis mee maken.

Onlosmakelijk verbonden aan de Waddenzee zijn de Waddeneilanden; Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Texel

Texel is het grootste Waddeneiland en zeer populair als vakantiebestemming. Door haar oppervlakte biedt Texel een groot scala aan vermaak en activiteiten. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Nationaal Park, natuurcentrum Ecomare en de vele vissersdorpjes zoals Den Burg.

Vlieland

Dit charmante eiland heeft slechts één dorp en biedt vakantievierders daarom vooral rust. Vlieland bestaat voor een groot deel uit bossen en is met name bekend door de Vuurboetsduin, die zich met 45 meter de één na hoogste duin van Nederland mag noemen.

Terschelling

Het eiland Terschelling springt er vooral uit door haar diversiteit aan natuur en ruimte. In het oosten ligt het schitterende natuurreservaat De Boschplaat en kunnen fietsliefhebbers hun hart ophalen met de ruim 70 kilometer aan fietspaden die het eiland doorkruisen. Het beklimmen van de vuurtoren Brandaris mag natuurlijk niet ontbreken!

Ameland

Ameland staat bekend om haar prachtige zandstranden, bossen en duinen. De twee grote natuurreservaten op het eiland nodigen uit tot fietsen of wandelen en de pittoreske dorpjes zullen u versteld doen staan. Daarnaast hebben de grotere plaatsen zoals Hollum en Nes op cultureel en culinair vlak zeer veel te bieden.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is de kleinste van de vijf eilanden, maar maakt indruk door haar ongerepte natuur. In 2002 werd Schiermonnikoog uitgeroepen tot mooiste plek van Nederland en is het een waar toevluchtsoord voor iedereen die op zoek is naar rust en stilte.

Zeilboot huren schiermonnikoog

Zeilcharter van de Waddenzee

Rederij Vooruit is uw zeilcharter voor een fantastische ervaring op de waddenzee. We beperken ons niet tot de verhuur van de traditionele schepen uit de bruine vloot, we kunnen ook de catering, de kapitein en de bemanning voor u organiseren. Kortom alles voor een geweldige zeilervaring. Zin in zeilen op Werelderfgoed Waddenzee?

Neemt u dan contact met ons op, wij denken altijd met u mee.