Zeilen op het IJsselmeer

Het IJsselmeer is ontstaan toen in 1932 de Afsluitdijk werd voltooid en daarmee een deel van de Zuiderzee werd afgesloten. Het enorme meer is genoemd naar rivier de IJssel, die erin uitmondt.

De kustlijn van het IJsselmeer telt een keur aan gezellige vissersdorpjes, zoals bijvoorbeeld Makkum, Medemblik en Enkhuizen. Hier maakt u van dichtbij mee hoe de visserij dagelijks nog deel uitmaakt van het leven van de inwoners en hoe zij grotendeels afhankelijk zijn van deze industrie.

Ook kunt u in deze gezellige plaatsen natuurlijk volop genieten van alle bezienswaardigheden en al het leuks dat deze plaatsen te bieden hebben. Hap bijvoorbeeld een gebakken visje weg in het pittoreske Urk of plan uw bezoek aan Den Oever tegelijk met de jaarlijkse Visserijdagen.

Onze tip? Aanmeren in Laaxum; de kleinste haven van Europa! Het kan allemaal als u een zeilboot huurt op het IJsselmeer. De bruine vloot is er helemaal op ingericht.

Zeilboot huren op het ijsselmeer

Verhuur van traditionele zeilschepen

Rederij Vooruit biedt u een zeer ruim aanbod aan traditionele klippers, tjalken, skûtsjes, Hagenaars en aken. Allemaal in de verhuur.

Onze kleinste schepen nemen tijdens een dagtocht 12 gasten mee aan boord, maar ook voor groepen tot maar liefst 60 personen hebben wij het ideale schip. Al onze schepen beschikken over een dagverblijf en voldoende ruimte bovendeks om heerlijk op te relaxen. Sanitaire voorzieningen zijn op het schip aanwezig. Complete zeilcharter, voor een complete zeilervaring!

Tevens is het mogelijk aan boord te overnachten, wij bieden slaap accommodatie aan gezelschappen van 12 tot 37 personen. De hutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV, 220V en een leeslampje.

Catering aan boord

Onze schepen zijn standaard voorzien van een goed uitgeruste keuken. Zo bereidt u aan het eind van een mooie dag op het water in alle comfort uw eigen maaltijd.

Rederij Vooruit verzorgt echter ook graag de catering tijdens uw zeilreis, of dit nu een uitgebreid diner betreft of een barbecue op het dek. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden van verhuur, catering en bemanning.

Zeilschip huren ijsselmeer

Meer informatie

Ook een zeilboot huren op het IJsselmeer? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte zeiltocht of zeilvakantie.