Haven Den Oever

Ook Den Oever is een uitstekende opstapplaats. Vanuit Den Oever bent u zomaar op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Stap aan boord bij Rederij Vooruit en ontdek het zelf!

Het Noord-Hollandse vissersdorp Den Oever ligt aan zowel de Waddenzee als het IJsselmeer. Pal gelegen aan de Afsluitdijk is haven Den Oever dan ook de ideale opstapplaats voor prachtige zeiltochten.
Vooral een tocht langs de zeerobben is een echte aanrader, de schipper zal dan ook zijn uiterste best doen zo dicht mogelijk langs deze bijzondere dieren te varen.

Den Oever is een echte vissershaven, voornamelijk bekend om de garnalenvisserij.
Oorspronkelijk was het dorp een eiland, maar in de loop van de 14e eeuw is het land langzaam gaan verschuiven. De vuurtoren aan de kust herinnert aan de tijd dat het dorp nog niet verbonden was met het vasteland.
Tijdens de middeleeuwen werd Den Oever bezocht door de Noormannen. De vondst van drie zilverschatten nabij Wieringen leidde tot de oprichting van het Vikinginformatiecentrum (VIC), die is gevestigd in hetzelfde gebouw als waar het VVV-kantoor te vinden is. Hier kunt u onder andere sieraden, wapens en gebruiksvoorwerpen van de Vikingen bezichtigen, met als klapstuk een replica van een vikingschip.

Opvallend is dat er in het dorp geen kerk staat, wel stond er vroeger een kapel.
De vervallen staat van de kapel maakte dat zij in 1967 werd ontmanteld en vervolgens heropgebouwd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

In het centrum bevindt zich een supermarkt en strijkt u heerlijk neer bij een van de vele restaurants en cafés.
Daarnaast is Korenmolen de Hoop uit het jaar 1675 een mooie attractie!
De molen is nog steeds in gebruik en op afspraak te bezoeken.

Ook een leuke tip zijn de jaarlijkse Flora & Visserijdagen.
Dit gezellige evenement staat bol van de activiteiten en demonstraties en trekt elke editie weer vele bezoekers naar Den Oever.

Schip huren

Neem voor meer informatie en vragen contact met ons op, wij helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte zeiltocht.