Haven Enkhuizen

Enkhuizen is een ideaal startpunt voor een zeiltocht over het IJsselmeer en de Friese Meren, maar ook de Waddenzee is zo makkelijk te bereiken.

Vraag naar de mogelijkheden!

De pittoreske stad Enkhuizen is gelegen in de provincie Noord-Holland.
Enkhuizen ligt aan de Houtribdijk; een aangelegde dijk die het IJsselmeer van het Markermeer scheidt.

Door haar ligging is deze havenstad een ideaal startpunt voor een zeiltocht over het IJsselmeer en de Friese Meren, maar ook de Waddenzee is makkelijk te bereiken.

Enkhuizen is een middeleeuwse stad, die in 1356 haar stadsrechten verkreeg. De stad begon haar bestaan als vissersdorp, waarbij er voornamelijk op haring werd gevist.

In de 17e en 18e eeuw had de VOC, als grootste handelsonderneming ter wereld, een vestiging in Enkhuizen. Ook de West-Indische Compagnie was in de stad vertegenwoordigd. Door de bloeiende handel op de Oostzeelanden, Engeland, West-Afrika en Indië, ontwikkelde Enkhuizen zich tot een zeer rijke stad. De verdedigingstoren De Drommedaris, de vestingwerken en de historische panden in het centrum herinneren aan de welvaart van toen.

Het centrum is gezellig met tal van leuke winkels en biedt tevens een grote keus aan terrassen en restaurants. Het beschermd stadsgezicht, de oude panden en vele grachten dragen bij aan een heerlijke sfeer.

Een aanrader is natuurlijk een bezoek aan het Zuiderzeemuseum.
In dit openluchtmuseum gaat u op bijzondere wijze terug in de tijd. Vele tentoonstellingen vertellen de geschiedenis van het leven aan de Zuiderzee. In het grote buitenmuseum kunt u verscheidene herbouwde dorpen en gebouwen bezichtigen. Ook het Flessenscheepjesmuseum is een leuk uitstapje voor jong en oud!

Geliefd bij watersporters, starten er jaarlijks verschillende wedstrijden vanuit Enkhuizen. Met Rederij Vooruit is het mogelijk om aan boord te stappen tijdens en zeilrace, zoals bijvoorbeeld de Klipperrace. Bekijk onze vele arrangementen, wordt deel van de bemanning en beleef het echte zeilen aan boord van de bruine vloot.

Schip boeken Enkhuizen

Ook zin in zeilen met een traditioneel schip van Rederij Vooruit?
Van haven Enkhuizen uw opstapplaats maken voor een tocht over het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese Meren?

Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.