Klipperrace

Home Evenementen Klipperrace

Klipperrace

Op 13 en 14 oktober 2018 wordt de befaamde Klipperrace weer gevaren.

De Klipperrace is het grootste zeilevenement voor traditionele zeilschepen dat ieder jaar in oktober gehouden wordt op het IJsselmeer voor de kust van Enkhuizen.
Ongeveer 50 traditionele zeilschepen strijden twee dagen lang tegen elkaar op in een poging de titel te veroveren. Spanning en sensatie op het water!

Een machtig mooi evenement om van dichtbij mee te maken en een race die u zeker niet wilt missen.

Deze spannende zeilrace bestaat uit twee onderdelen; de Drie Steden Race en de Olympische baan.
Tenzij het weer tegenzit, wordt gestart met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen. Vervolgens moeten twee van de drie daartoe aangewezen boeien worden gerond. Deze boeien liggen bij Medemblik, Stavoren en Urk.
De schepen gaan vervolgens over de finish in het Krabbersgat.

Geschiedenis

In het prille begin van de chartervaart discussieerden Evert Verkerk (Zwarte Valk), Jan Bakker (Kaat Mossel) en Kees Velthuis (Zwarte Bonzem) aan de bar van de Drommedaris eindeloos over welk schip en welke schipper nu wel niet de beste combinatie was.
Op zaterdag bonden de schippers de strijd met elkaar aan in de Driestedenrace met een ankerstart in het Krabbersgat en een vrije keuze van route tussen Medemblik, Stavoren en Urk. Deze wedstrijd moest antwoord geven op de brandende vraag welke schipper het slimst en het snelst over het IJsselmeer kon navigeren.
Er werd gestreden op gezeilde tijd, dus het schip dat als eerste aankwam in haar klasse had gewonnen.
Op zondag werd een Wedstrijdbaan gevaren. Zo kon je een fout gekozen route op zaterdag eventueel dan weer goed maken op de zondag.

Zeil mee met Rederij Vooruit

Om de Klipperrace optimaal te kunnen beleven, is het mogelijk om mee te varen aan boord van een deelnemend schip.
Een aantal schepen uit de vloot van Rederij Vooruit doen jaarlijks mee aan de Klipperrace en biedt u de kans mee te zeilen tijdens deze wedstrijd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de race?
Neem u dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Meer informatie

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299