Nederland heeft jaarlijks een aantal unieke zeilwedstrijden op de agenda staan.
Dit is uw kans om een echte zeilrace aan boord mee te maken!

Zelf een zeilrace organiseren

Vanzelfsprekend zijn de zeilschepen van Rederij Vooruit uitermate geschikt om een wedstrijd mee te zeilen. Wanneer uw groep groter is dan 10 personen, is het bovendien mogelijk uw eigen wedstrijd te organiseren. We zetten dan 2 schepen in en spreken van tevoren een bepaalde route af.
Wie zal als eerste over de finish zeilen? Wie wint de race?

Meezeilen tijdens een race

U kunt ervoor kiezen als groep een schip te huren en zo de wedstrijd te varen, maar ook als individuele reiziger bent u welkom aan boord!
Speciaal voor meezeilers hebben wij een aantal sportieve zeilarrangementen samengesteld, inclusief verblijf aan boord en catering.

Ervaring is overigens niet nodig wanneer u deel wilt nemen aan een wedstrijd, de schipper leert u graag alle kneepjes van het vak zodat u bij allerlei handelingen kunt helpen.

Zeilkalender 2020

Naam zeilraceAfvaarthavenDatum
PieperraceVolendam4 – 5 april 2020
KlipperraceEnkhuizen10 – 11 oktober 2020
BrandarisraceHarlingen17 – 18 oktober 2020
Beurtveer/StrontraceWorkum19 – 16 oktober 2020
WaddenraceHarlingenDatum nog niet bekend

Kosten (onder voorbehoud)

Pieperrace 2020€ 185,00 per persoon
Klipperrace 2020€ 185,00 per persoon
Brandarisrace 2020€ 195,00 per persoon
Beurtveer/Strontrace 2020€ 360,00 per persoon (4 dagen)
Waddenrace 2020Prijs nog niet bekend
 

Pieperrace

Tijdens deze zeilrace wordt er gevaren in verschillende klassen platbodems, zoals tjalken, skûtsjes, klippers en overige visserijvaartuigen. Deze wedstrijd voor traditionele zeilschepen houdt de herinnering aan de Volendammer Kwakken in ere, die tussen 1943 en 1945 werden gebruikt om aardappelen (piepers) voor Amsterdamse ziekenhuizen over te zeilen vanuit Friesland.

Aanmelden voor de Pieperrace

Klipperrace

De Klipperrace is een zeilevenement voor traditionele zeilschepen dat ieder jaar in oktober wordt gehouden voor de kust van Enkhuizen.
Ongeveer 50 traditionele zeilschepen strijden 2 dagen tegen elkaar in een zeilrace die bestaat uit twee onderdelen, namelijk de Drie Steden Race en de Olympische Baan.

Aanmelden voor de Klipperrace

Brandarisrace

De Brandarisrace is de befaamde zeilrace van Harlingen naar Terschelling.
Met ruim 80 traditionele schepen is het de grootste zeilrace van Nederland en daarnaast het grootste zeilevenement in de bruine vloot.

Aanmelden voor de Brandarisrace

Beurtveer Race

Jaarlijks vindt in oktober een beurtveer plaats tussen Workum en Amsterdam. Het gaat er daarbij om zo snel mogelijk vanuit Friesland post en passagiers over te brengen naar de hoofdstad en weer terug.
De race is tussen traditionele zeilschepen en het schip dat met de minste motorminuten de meeste havens heeft aangedaan in de snelste tijd wint.

Aanmelden voor de Beurtveer Race

De Waddenrace

De Waddenrace vaart in willekeurige volgorde langs Den Oever, Texel, Vlieland, Terschelling en Harlingen, via een door de schipper te kiezen route. Tevens wordt er ’s nachts doorgevaren, waarbij eb en vloed vrij spel hebben. Tactiek en kennis van het wad zijn hierbij bepalend voor de winst, maar ook wind en stroming spelen een belangrijke rol in de keuze van de route.

Aanmelden voor de Waddenrace