Tijdens een zeilkamp in Friesland is er ontzettend veel te zien en te doen.
Door de ongedwongen sfeer gaat leren bijna vanzelf en voelt school als vakantie!

Unieke zeilkampen

Werelderfgoed Waddenzee is een unieke studieplek en de mooiste omgeving voor een de mooist zeilkampen. Breng bij wijze van een biologieles een bezoek aan het zeehondenhospitaal van Ecomare op Texel of laat scholieren met een expert van de Waddenvereniging de wereld van eb en vloed ontdekken. Duik in de boeiende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en combineer dit met een kijkje bij het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk. Daarbij kunnen we de Wadden bezoeken, wadlopen. Naar Terschelling, Texel of Schiermonnikoog. De mogelijkheden voor een top zeilkamp zijn eindeloos.

Zelf zeilen op een traditioneel zeilschip

Zeilen is een combinatie van hard werken, ontspanning en natuurlijk plezier. Daarbij zorgt het hebben van een gezamenlijk doel voor saamhorigheid. Onze schippers leren de scholieren alle fijne kneepjes van het vak, zodat zij spelenderwijs allerhande sociale vaardigheden opdoen. Zo worden ze bij betrokken bij verschillende zeilhandelingen en onderwijst de bemanning hen in windrichting, windkracht en de getijden. Ook zullen de leerlingen samen de zeilen hijsen, leren hoe ze koers moeten houden en daarnaast mogen ze zelfs plek nemen achter het roer en het schip besturen. Uiteraard gaan we ook zeehonden zien!

Dat alles vanaf de mooiste traditionele zeilschepen van de Bruine vloot. Het vaarprogramma wordt altijd volledig in overleg met u gemaakt. Zo bent u verzekerd van een geslaagd zeilkamp.

Zeilkamp met overnachting

Overdag lekker actief en vervolgens overnachten aan boord van een schip. Het maakt het avontuur compleet! Alle hutten beschikken over comfortabele bedden, een wastafel met stromend water, CV en 220V. Sanitaire voorzieningen zijn er natuurlijk ook aan boord, benedendeks vindt u meerdere toiletten en douches.

Ook zijn al onze schepen voorzien van een compleet uitgeruste keuken. Hier kan onder andere gebruik worden gemaakt van het gasfornuis, de oven, koelkast, een spoelbak en alle benodigde servies en keukenattributen. Ontbijt, lunch en avondeten zet u dus makkelijk zelf op tafel, zonder gesleep naar een spoelkeuken aan wal.

Actie tijdens een zeilkamp
Zeilkamp op de Astonia

Meer informatie over zeilkampen

Ook met de klas op zeilkamp in Friesland? Een schoolreisje naar wens? Wilt u meer weten over de zeilkampen die Rederij Vooruit aanbiedt? Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.