Zeil schoolreis en zeilkamp

Het programma voor een zeilkamp en een schoolreis zeilen wordt altijd op maat voor u gemaakt. Samen met de schipper stippelt u de vaarroute uit en bepaalt u de invulling van de week. Het grote voordeel aan een hele week op het water, is dat u letterlijk zeeën van tijd heeft!

Zo kan er bijvoorbeeld een biologieles in het zeehonden-hospitaal van Ecomare worden gevolgd of gaan de kinderen op pad met een expert van de Waddenvereniging om de wereld van eb en vloed ontdekken. Ga terug in de tijd met een bezoek aan het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk of duik de geschiedenis in van een eeuwenoud vissersdorp langs het IJsselmeer.

Schoolreis Terschelling

Een bezoek aan de Waddeneilanden mag natuurlijk niet ontbreken! Combineer een tocht richting bijvoorbeeld Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog met een nachtje droogvallen op een zandplaat en daag de leerlingen uit een een paar kilometer te wadlopen. Aan vertier hebben de Waddeneilanden genoeg te bieden en is er keuze uit tal van leuke activiteiten zoals paardrijden of boogschieten op het strand.

Kortom, genoeg inspiratie om er een fantastische schoolreis van te maken. Rederij Vooruit heeft decenia ervaring in Schoolreisjes in Friesland, op en rond het IJsselmeer en de waddenzee, alsook richting de waddeneilanden. Laten we samen uw ideale, leerzame, onvergetelijke schoolkamp opzetten. Wij zijn er klaar voor.

Schoolreisje op het IJsselmeer
Neem een duik in het IJsselmeer

Leuke schoolreisjes inclusief overnachting

De leukste schoolreisjes zijn natuurlijk die op het water. Ervaar de elementen, ervaar de natuur, ervaar de historie. Zeilen op traditionele schepen heeft zo veel te bieden! Voor een meerdaags avontuur bent u bij Rederij Vooruit ook aan het juiste adres.

Overdag de grootste avonturen beleven en ’s nachts slapen in een heuse scheepshut. Alle kajuiten beschikken over comfortabele bedden, een wastafel met stromend water, CV, 220V en een leeslampje. Sanitaire voorzieningen zijn aan boord aanwezig, dit maakt het mogelijk om droog te vallen met het schip.

Ook zijn al onze schepen voorzien van een goed uitgeruste keuken. Hier kan onder andere gebruik worden gemaakt van een gasfornuis, een koelkast, een spoelbak en alle benodigde keukenattributen. Ontbijt, lunch en avondeten zet u dus makkelijk zelf op tafel, zonder gesleep naar een spoelkeuken aan wal.

Schoolkamp zeilen aan boord genieten
Het leukste schoolkamp – genieten aan boord.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een schoolreis zeilen, aan boord van de mooiste traditionele zeilschepen van Nederland? Neemt u contact met ons op, wij denken altijd met u mee!