Het eiland Vlieland

Vanuit het westen gerekend, is Vlieland het tweede bewoonde Waddeneiland en telt iets meer dan 1000 inwoners. Het enig dorp op het eiland is het plaatsje Oost-Vlieland, een tweede dorp genaamd West-Vlieland verdween in 1736 in zee door overstromingen.
Bekend om het uitgestrekte natuurgebied Vliehors is het eiland zeer populair onder wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Rust, stilte en de grote veelzijdigheid aan flora en fauna trekken het hele jaar door veel toeristen. Een aanrader is om een tocht met de Vliehors Expres te boeken! Deze off-road rondrit brengt u met een truck door het weidse landschap langs de zeehonden en het Reddingshuisje wat nu dienst doet als juttersmuseum.

Daarbij is een bezoek aan de Vlielander Kaasbunker of Museum Tromp’s Huys zeker de moeite waard en kan er in de vuurtoren van Vlieland een leuke rondleiding worden gevolgd.

Een goed begin van de zomer

Jaarlijks vindt in september het festival Into The Great Wide Open plaats op Vlieland. Om ook op Vlieland de zomer af te trappen, staat in mei zusterfestival Here Comes The Summer op het programma.
Muziek, goed eten en eigenwijze kinderactiviteiten voeren de boventoon en vormen daarmee een fantastisch evenement voor jong en oud.

Speciaal voor Here Comes The Summer heeft Rederij Vooruit een mooi weekendarrangement samengesteld. Vanuit Harlingen zeilen we naar Vlieland, waar het schip gedurende het festival als uw onderkomen zal dienen. Uw overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Ook varen wij u natuurlijk graag naar Into The Great Wide Open.

Meer informatie

Ook uit uw dak tijdens Here Comes The Summer?
Neemt u voor meer informatie contact met ons op.