Haven Harlingen

Home Havens Haven Harlingen

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe.

Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving

De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden

Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit.

Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om eens langs het strand te lopen, te dwalen door de duinen, op het strand te barbecuen of droogvallen bij gunstig tij.

Ook is het geen enkel probleem om vanuit Harlingen te zeilen naar het IJsselmeer en aldaar één der vele oude stadjes te bezoeken zoals Medemblik, Hoorn, etc. Het Friese binnenland met zijn vele kanalen en meren is tevens uitstekend geschikt om te bezeilen. In de zomer gaan ook diverse schepen van Rederij Vooruit naar Denemarken of naar de Duitse Wadden. In overleg met u kunnen wij eigenlijk elke plaats bezeilen die u maar wenst.

De plaats Harlingen

Als plaats is Harlingen voor u als gast ook ten zeerste aan te bevelen. Deze ruim 750 jaar oude stad heeft een schat aan stedenschoon. Op de oude pakhuizen langs o.a. de Noorderhaven kunt u namen lezen zoals Rusland, Java en Sumatra, die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren. In het Hannemahuis kunt u alles over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen te weten komen. Ook is het winkelcentrum goed geoutilleerd zodat u aldaar gezellig kunt winkelen. ’s Avonds kunt u één der vele gezellige restaurants en café’s bezoeken.

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299