Suydersee

Over de Suydersee

De Suydersee is een zeer indrukwekkende klipper uit het jaar 1906.
Destijds gebouwd om goederen te vervoeren, onderging ze in 2000 een grote verbouwing om een tweede leven als luxe charterschip te beginnen.

Een zeilreis met de Suydersee staat garant voor een bijzondere ervaring voor iedereen die het zeilen op een unieke manier wil beleven.
Het schip organiseert dan ook regelmatig leuke zeilarrangementen, zoals zeilen met kerst en met pasen.

Geniet van pure luxe op de Waddenzee of het IJsselmeer.
Stap aan boord van de prachtige Suydersee.

Direct boeken

Ook een heerlijke zeiltocht boeken op de Suydersee?
Neemt u voor informatie dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Suydersee onder zeil - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de Suydersee

Aan dek bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden.
Bovendien is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten.
De gastenruimte beschikt over een stereo-installatie, een flatscreen televisie, een dvd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes.
Op gure dagen kan de gezellige kachel worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek. Dit betekent dat er ook tijdens de koudere maanden nog prima kan worden gevaren met de Suydersee.

In de gesloten kombuis vindt u een keuken met een gasstel, een grote oven, 2 koelkasten met vriesvak, een vaatwasser, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken en de benodigde keukenattributen.
Zo zet u tijdens de zeiltocht gemakkelijk uw eigen ontbijt, lunch en avondeten op tafel.
Bovendien heeft u aan de ingebouwde bar beschikking over een biertap.
Fusten bier kosten € 100,00 per stuk en kunnen via Rederij Vooruit worden besteld, deze worden voor afvaart op het schip gezet.

Daarnaast is elke kamer voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Op de bedden liggen lakens en beddengoed, u hoeft enkel zelf een slaapzak mee te nemen.

Tevens zijn er 3 douches en 3 toiletten aan boord aanwezig.
Voor sanitaire voorzieningen bent u niet afhankelijk van een haven.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • draadloos internet aanwezig

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.570,00
Kort weekend € 3.130,00
Dagtocht € 2.600,00
Midweek € 5.530,00
Week € 8.050,00
3 feestdagen € 4.820,00
4 feestdagen € 5.480,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Suydersee - Rederij Vooruit

Eigenschappen Suydersee

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
34 slaapplaatsen
Lengte 38,00 meter
Breedte 6,11 meter
Zeiloppervlakte 400,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Suydersee in beeld

Extra informatie over de Suydersee

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Oerol individueel weekend arrangement Het is ook mogelijk een individueel arrangement voor Oerol 2018 te boeken. Onze imposante klippers Manna en Averechts en Suydersee zeilen u graag naar Terschelling en zullen gedurende het weekend tevens uw slaapplaats zijn. Kortom, trakteer uzelf op een heerlijk weekend Terschelling. Want het Oerol festival is met stip het leukste evenement van de zomer! Weekend Manna  15 juni – 17 juni Weekend Suydersee 15 – 17 juni Weekend Averechts  22 juni – 24 juni Programma Vrijdag vertrekken we om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij bovendien dat er een warme maaltijd voor u op tafel wordt gezet. Bij het eiland aangekomen stapt u zo van boord en kunt u meteen opgaan in het fenomeen dat Oerol heet. Laat u meevoeren door onder andere kunst en muziek. Bekijk een indrukwekkende fototentoonstelling of bezoek bijvoorbeeld een openluchttheatershow. Maar geniet daarnaast vooral van al het moois dat het eiland…

Lees verder →

Oerol individueel midweek arrangement Van 15 t/m 24 juni staat Terschelling weer op z’n kop tijdens het Oerol festival! Trakteer uzelf op een midweek vol muziek, kunst en cultuur tijdens Oerol en geniet volop van dit onovertroffen evenement op een van de mooiste eilanden van de Waddenzee. Oerol midweek  In 2018 zeilen wij tijdens Oerol geen midweek. Als alternatief heeft u keus uit 2 gezellige weekendarrangementen! Een fantastische midweek Oerol Zondag 17 juni Op zondag stapt u om 20:00 uur aan boord en maakt u kennis met schipper en crew. U krijgt uw hut toegewezen en wanneer het gezelschap compleet is, vertrekken we zo snel mogelijk naar Terschelling. Maandag 18 juni – woensdag 20 juni Het schip blijft de gehele midweek afgemeerd bij Terschelling en u bent gedurende het festival vrij om aan en van boord te gaan wanneer u wilt. Daarnaast staat er elke ochtend een heerlijk ontbijt voor…

Lees verder →

Brandarisrace De Brandarisrace is qua deelnemende schepen de grootste zeilrace van Nederland en daarnaast een schitterend spektakel waar elk jaar 80 schepen aan meedoen. De wedstrijd is genoemd naar de alom bekende Terschellinger vuurtoren Brandaris en vindt in 2018 plaats op zaterdag 20 oktober. Er wordt gestart in Harlingen, waarna de schepen koers zetten naar Terschelling. Met gebolde zeilen snijden de schepen door het woelige water van de Waddenzee, met als voornaamste doel als eerste in de Braskoer op het eiland aan te komen. Brandarisrace arrangement 19 oktober – 21 oktober Zeil mee met de Suydersee Aan boord van de Suydersee beleeft u een spectaculaire wedstrijd en dankzij haar goede zeileigenschappen eindigt zij bovendien steevast in de bovenste regionen. Zeilervaring is niet nodig maar wel een gezonde dosis inzet om met de gehele bemanning het schip optimaal van punt A naar punt B te zeilen. Kortom, de ideale gelegenheid om de…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299