Suydersee

Over de Suydersee

De Suydersee is een prachtige klipper met twee masten.
Ze werd in 1906 gebouwd om goederen te vervoeren, en in 2000 is ze volledig verbouwd tot luxe charterschip.

Hangend over de reling kunt u een hengeltje uitwerpen, vliegeren of eindeloos over het water staren.
Een zeilreis met de Suydersee staat garant voor een bijzondere en sportieve ervaring voor iedereen die het zeilen op een unieke manier wil beleven.

Aan boord van de Suydersee

Aan dek bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden. Bovendien is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken.
De gastenruimte beschikt over een radio/stereo-installatie, een uitgebreide boordbibliotheek, spelletjes, een flatscreen televisie en tevens draadloos internet.
Daarnaast kan op gure dagen de gezellige kachel worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek. Dit betekent dat er ook tijdens de herfst en winter nog prima kan worden gevaren met de Suydersee.

In de gesloten kombuis vindt u een keuken met een gasstel, een grote oven, 2 koelkasten met vriesvak, een vaatwasser, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken en de benodigde keukenattributen. U kunt zich aan boord van alle schepen zelf verzorgen. Zo kunt u aan het eind van een mooie dag op het water uw eigen maaltijden op tafel zetten.
Bovendien heeft u aan de ingebouwde bar beschikking over een heuse biertap. Fusten bier kunt u gemakkelijk via Rederij Vooruit bestellen, wij zorgen dat deze voor u aan boord worden gezet.

Elke kamer is voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje, en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Bijzonderheden

De scheepscrew spreekt Duits, Engels en Nederlands.

De thuishaven van de Suydersee is Harlingen.

Op de Suydersee kunt u alles vinden wat u nodig heeft om ook de technische kant van het zeilen te beleven.
We hebben daarom een kompas, GPS, VHF, een verrekijker en een dieptemeter voor u aan boord klaargelegd.

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.425,00
Kort weekend € 3.100,00
Dagtocht € 2.300,00
Midweek € 5.480,00
Week € 8.050,00
3 feestdagen € 4.800,00
4 feestdagen € 5.480,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Suydersee - Rederij Vooruit

Eigenschappen Suydersee

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
34 slaapplaatsen
Lengte 38,00 meter
Breedte 6,11 meter
Zeiloppervlakte 400,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Suydersee onderweg

Suydersee in beeld

Extra informatie over de Suydersee

Harlingen, prachtig gelegen aan de Waddenzee, is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Voor het bekijken van de ligplaatsen van de schepen klikt u op de button. Tevens vindt u in dit bestand meer informatie over het parkeren in Harlingen en de route naar Harlingen toe. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving De Haven Harlingen; Wetenswaardigheden Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het eeuwig durend spel van eb en vloed, het zeilen op stroom, het rekenen met de getijstromen geeft aan het zeilen aldaar een extra dimensie. De Waddeneilanden zoals o.a. Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, etc., zijn bijzonder fraai en het is prettig om…

Lees verder →

Oerol individueel midweek arrangement Van 9 t/m 18 juni staat Terschelling weer op z’n kop tijdens het Oerol festival! Trakteer uzelf op een midweek vol muziek, kunst en cultuur tijdens Oerol en geniet volop van dit onovertroffen evenement op een van de mooiste eilanden van de Waddenzee. Oerol midweek  11 juni – 15 juni Een fantastische midweek Oerol Zondag 11 juni Op zondag stapt u om 20:00 aan boord en maakt u kennis met schipper en crew. U krijgt uw hut toegewezen en wanneer het gezelschap compleet is, vertrekken we zo snel mogelijk naar Terschelling. Maandag 12 juni – woensdag 14 juni Het schip blijft de gehele midweek afgemeerd bij Terschelling, en u bent gedurende het festival vrij om aan en van boord te gaan wanneer u wilt. Daarnaast wordt u elke ochtend gewekt door de geur van koffie en verse broodjes, en ’s avonds slaapt u op het schip.…

Lees verder →

Brandarisrace De Brandarisrace is qua deelnemende schepen de grootste zeilrace van Nederland, en is een schitterend spektakel waar elk jaar 80 schepen aan meedoen. De wedstrijd is genoemd naar de alom bekende Terschellinger vuurtoren Brandaris en vindt dit jaar plaats op 21 oktober 2017. Er wordt gestart in Harlingen waarna de schepen koers zetten naar Terschelling. Met gebolde zeilen en volle kracht vooruit snijden de schepen door het woelige water van de Waddenzee, met als voornaamste doel als eerste in de Braskoer op het eiland aan te komen. Aan het einde van de zaterdag vindt de prijsuitreiking op Terschelling plaats, met daarop aansluitend natuurlijk een groots feest tot in de vroege uurtjes. Brandarisrace arrangement 20 oktober – 22 oktober Zeil mee met de Suydersee Aan boord van de Suydersee beleeft u een spectaculaire wedstrijd en dankzij haar goede zeileigenschappen eindigt zij steevast in de bovenste regionen. Zeilervaring is niet nodig maar wel…

Lees verder →

Zeilen met Pasen Zeilen. Droogvallen. Wadlopen. Zeehondjes kijken. En dat allemaal in één lang weekend met de prachtige Suydersee. Speciaal voor de gezellige Paasdagen gooit deze luxueuze tweemastklipper de trossen los voor een onvergetelijk weekend op de Waddenzee. Kortom, een Pasen vol actie. Ontspanning. En samen genieten van de frisse zeelucht. Paasweekend Zodra wij de exacte data weten, zetten wij deze zo snel mogelijk online. Pasen vieren aan boord van de Suydersee Vrijdag Om 20:00 wacht u in Harlingen een warm welkom aan boord. U maakt kennis met de bemanning en uw zeilgezelschap voor het komende weekend. Zaterdag De volgende ochtend hijsen we na een gezellig ontbijt samen de zeilen voor een prachtige tocht naar het rustieke Vlieland. Zondag Op eerste Paasdag zoeken we een mooie zandplaat op om het schip te laten droogvallen en een wandeling over de zeebodem te maken. Met de komst van vloed krijgt de Suydersee…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299