Suydersee

Over de Suydersee

De Suydersee is een zeer indrukwekkende klipper uit het jaar 1906.
Destijds gebouwd om goederen te vervoeren, onderging ze in 2000 een grote verbouwing om een tweede leven als luxe charterschip te beginnen.

Een zeilreis met de Suydersee staat garant voor een bijzondere ervaring voor iedereen die het zeilen op een unieke manier wil beleven.
Het schip organiseert dan ook regelmatig leuke zeilarrangementen, zoals zeilen met kerst en met pasen.

Geniet van pure luxe op de Waddenzee of het IJsselmeer.
Stap aan boord van de prachtige Suydersee.

Direct boeken

Ook een heerlijke zeiltocht boeken op de Suydersee?
Neemt u voor informatie dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Suydersee onder zeil - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de Suydersee

Aan dek bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden.
Bovendien is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten.
De gastenruimte beschikt over een stereo-installatie, een flatscreen televisie, een dvd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes.
Op gure dagen kan de gezellige kachel worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek. Dit betekent dat er ook tijdens de koudere maanden nog prima kan worden gevaren met de Suydersee.

In de gesloten kombuis vindt u een keuken met een gasstel, een grote oven, 2 koelkasten met vriesvak, een vaatwasser, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken en de benodigde keukenattributen.
Zo zet u tijdens de zeiltocht gemakkelijk uw eigen ontbijt, lunch en avondeten op tafel.
Bovendien heeft u aan de ingebouwde bar beschikking over een biertap.
Fusten bier kosten € 100,00 per stuk en kunnen via Rederij Vooruit worden besteld, deze worden voor afvaart op het schip gezet.

Daarnaast is elke kamer voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Op de bedden liggen lakens en beddengoed, u hoeft enkel zelf een slaapzak mee te nemen.

Tevens zijn er 3 douches en 3 toiletten aan boord aanwezig.
Voor sanitaire voorzieningen bent u niet afhankelijk van een haven.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • draadloos internet aanwezig

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.570,00
Kort weekend € 3.130,00
Dagtocht € 2.600,00
Midweek € 5.530,00
Week € 8.050,00
3 feestdagen € 4.820,00
4 feestdagen € 5.480,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Suydersee - Rederij Vooruit

Eigenschappen Suydersee

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
34 slaapplaatsen
Lengte 38,00 meter
Breedte 6,11 meter
Zeiloppervlakte 400,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Suydersee in beeld

Extra informatie over de Suydersee

Haven Harlingen Harlingen is al vele jaren de thuishaven van het grootste deel van onze schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw zeilreis. Deze ruim 750 jaar oude Admiraliteitsstad heeft veel te bieden. Op de oude pakhuizen langs onder andere de Noorderhaven kunt u namen lezen die aan een levendige handel met de gehele wereld herinneren, zoals Rusland, Java en Sumatra. Ook leuk om uw zeiltocht mee te beginnen of eindigen, is een bezoekje aan het Hannemahuis. Hier stapt u even terug in de tijd en komt u alles te weten over de zeevaartgeschiedenis van Harlingen. Daarnaast nodigt het gezellige, historische centrum uit tot een wandeling langs de vele winkels en restaurants. Ligplaatsen schepen, parkeren en routebeschrijving Schip huren Zin in zeilen? Neemt u voor meer informatie of boekingen dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Meer informatie

Lees verder →

Zeilen met Pasen Zeilen. Droogvallen. Wadlopen. Zeehondjes kijken. En dat allemaal in één lang weekend met de prachtige Suydersee. Speciaal voor de gezellige Paasdagen gooit deze luxueuze tweemastklipper de trossen los voor een onvergetelijk weekend op de Waddenzee. Kortom, een Pasen vol actie en ontspanning. En samen genieten van de frisse zeelucht. Paasweekend 30 maart – 2 april Pasen vieren aan boord van de Suydersee Vrijdag 30 maart Om 20:00 uur wacht u in Harlingen een warm welkom aan boord. Daarnaast maakt u kennis met de bemanning en uw zeilgezelschap voor het komende weekend. Zaterdag 31 maart ’s Ochtends hijsen we na het ontbijt de zeilen voor een prachtige tocht naar het rustieke Vlieland. Zondag 1 april Op eerste Paasdag zoeken we een mooie zandplaat op om het schip te laten droogvallen en bovendien een wandeling over de zeebodem te maken. Met de komst van vloed krijgt de Suydersee weer…

Lees verder →

Zeilen met Pinksteren Zeilen. Droogvallen. Wadlopen. Zeehondjes kijken. En dat allemaal in één lang weekend met eenmastklipper Risico. Speciaal voor Pinksteren hijst deze historische klipper de zeilen voor een onvergetelijk weekend op de Waddenzee. Samen genieten van een heerlijke mini-vakantie! Pinksterweekend 18 mei – 21 mei Pinksteren aan boord van de Risico Vrijdag 18 mei In Harlingen stapt u om 20:00 uur aan boord. Na een warm welkom door de schipper maakt u kennis met uw zeilgezelschap. De goed gevulde bar leent zich daarbij perfect voor een gezamenlijk drankje en is daarmee een mooi begin van het weekend. Zaterdag 19 mei Na het ontbijt zeilen we naar het rustieke Vlieland. Vlieland staat bekend als de ultieme bestemming voor mensen die het echte eilandleven willen ervaren. Stil, aangenaam en daarnaast omgeven door schitterende natuurgebieden. Zondag 20 mei Op Eerste Pinksterdag laten we het schip droogvallen, zodat u een bijzondere wandeling over de…

Lees verder →

Oerol individueel weekend arrangement Het is ook mogelijk een individueel arrangement voor Oerol 2018 te boeken. Onze imposante klippers Manna en Averechts en Suydersee zeilen u graag naar Terschelling en zullen gedurende het weekend tevens uw slaapplaats zijn. Kortom, trakteer uzelf op een heerlijk weekend Terschelling. Want het Oerol festival is met stip het leukste evenement van de zomer! Weekend Manna  15 juni – 17 juni Weekend Suydersee 15 – 17 juni Weekend Averechts  22 juni – 24 juni Programma Vrijdag vertrekken we om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij bovendien dat er een warme maaltijd voor u op tafel wordt gezet. Bij het eiland aangekomen stapt u zo van boord en kunt u meteen opgaan in het fenomeen dat Oerol heet. Laat u meevoeren door onder andere kunst en muziek. Bekijk een indrukwekkende fototentoonstelling of bezoek bijvoorbeeld een openluchttheatershow. Maar geniet daarnaast vooral van al het moois dat het eiland…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299