Suydersee

Over de Suydersee

De Suydersee is een zeer indrukwekkende klipper uit het jaar 1906.
Destijds gebouwd om goederen te vervoeren, onderging ze in 2000 een grote verbouwing om een tweede leven als luxe charterschip te beginnen.

Een zeilreis met de Suydersee staat garant voor een bijzondere ervaring voor iedereen die het zeilen op een unieke manier wil beleven.
Het schip organiseert dan ook regelmatig leuke zeilarrangementen, zoals zeilen met kerst en met pasen.

Geniet van pure luxe op de Waddenzee of het IJsselmeer.
Stap aan boord van de prachtige Suydersee.

Direct boeken

Ook een heerlijke zeiltocht boeken op de Suydersee?
Neemt u voor informatie dan gerust contact met ons op via onderstaande button.

Direct boeken

Zeil klipper Suydersee onder zeil - Rederij Vooruit 01

Aan boord van de Suydersee

Aan dek bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden.
Bovendien is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten.
De gastenruimte beschikt over een stereo-installatie, een flatscreen televisie, een dvd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes.
Op gure dagen kan de centrale verwarming worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek. Dit betekent dat er ook tijdens de koudere maanden nog prima kan worden gevaren met de Suydersee.

In de gesloten kombuis vindt u een keuken met een gasstel, een grote oven, 2 koelkasten met vriesvak, een vaatwasser, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken en de benodigde keukenattributen.
Zo zet u tijdens de zeiltocht gemakkelijk uw eigen ontbijt, lunch en avondeten op tafel.
Bovendien heeft u aan de ingebouwde bar beschikking over een biertap.
Fusten bier kosten € 100,00 per stuk en kunnen via Rederij Vooruit worden besteld, deze worden voor afvaart op het schip gezet.

Daarnaast is elke kamer voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen.
Op de bedden liggen lakens en beddengoed, u hoeft enkel zelf een slaapzak mee te nemen.

Tevens zijn er 3 douches en 3 toiletten aan boord aanwezig.
Voor sanitaire voorzieningen bent u niet afhankelijk van een haven.

Bijzonderheden

  • thuishaven Harlingen
  • de crew spreekt Duits, Engels en Nederlands
  • draadloos internet aanwezig

Foto’s

Meer foto’s

Weekend € 3.650,00
Kort weekend € 3.200,00
Dagtocht € 2.600,00
Midweek € 5.700,00
Week € 8.290,00
3 feestdagen € 4.940,00
4 feestdagen € 5.600,00

Boek nu Informatie aanvragen

Plattegrond Suydersee - Rederij Vooruit

Eigenschappen Suydersee

Beoordeling
Type schip Klipper
Capaciteit 60 personen (bij een dagtocht)
34 slaapplaatsen
Lengte 38,00 meter
Breedte 6,11 meter
Zeiloppervlakte 400,00 m²
Accommodaties , , , ,
Accessoires , , , , , , , , , , , ,

Suydersee in beeld

Extra informatie over de Suydersee

Haven Harlingen Harlingen is de thuishaven van het grootste deel van onze traditionele schepen. Gelegen aan de Waddenzee, is het de ideale afvaarthaven voor uw tocht. Tijdens een meerdaagse vakantie zijn ook het IJsselmeer en de Friese Meren goed aan te sturen, wij informeren u graag over de mogelijkheden! De haven van Harlingen is veruit de belangrijkste haven van Friesland. Omstreeks het jaar 1157 groeven monniken voor het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum grachten om de handelsvaart te verbeteren. Ludingakerke werd hierdoor een van de rijkste kloosters van Friesland. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, profiteerde hier zodanig van dat zij in het jaar 1234 stadsrechten kreeg. Door de goede verbinding met de zee nam de welvaart van zeer snel toe en in 1644 verhuisde de Friese Admiraliteit zelfs van Dokkum naar Harlingen. Nijverheid voerde de boventoon en de stad liep over van de scheepswerven, bierbrouwerijen, kalkovens en graan-…

Lees verder →

Zeilen met Pasen Zeilen. Droogvallen. Wadlopen. Zeehondjes kijken. En dat allemaal in één lang weekend met de prachtige Suydersee. Speciaal voor de gezellige Paasdagen gooit deze luxueuze tweemastklipper de trossen los voor een onvergetelijk weekend op de Waddenzee. Kortom, een Pasen vol actie en ontspanning. En samen genieten van de frisse zeelucht. Paasweekend Zodra wij een datum hebben voor zeilen met Pasen 2019, dan zetten wij deze online. Pasen vieren aan boord van de Suydersee Vrijdag Om 20:00 uur wacht u in Harlingen een warm welkom aan boord. Daarnaast maakt u kennis met de bemanning en uw zeilgezelschap voor het komende weekend. Zaterdag ’s Ochtends hijsen we na het ontbijt de zeilen voor een prachtige tocht naar het rustieke Vlieland. Zondag Op eerste Paasdag zoeken we een mooie zandplaat op om het schip te laten droogvallen en bovendien een wandeling over de zeebodem te maken. Met de komst van vloed…

Lees verder →

Zeilen met Pinksteren Zeilen. Droogvallen. Wadlopen. Zeehondjes kijken. En dat allemaal in één lang weekend met een traditioneel schip. Speciaal voor Pinksteren hijsen wij de zeilen voor een onvergetelijk weekend op de Waddenzee. Samen genieten van een heerlijke mini-vakantie! Pinksterweekend Zodra wij een nieuwe datum voor het Pinksterweekend hebben vastgesteld, zetten wij deze online. Pinksteren aan boord van een schip Vrijdag In Harlingen stapt u om 20:00 uur aan boord. Na een warm welkom door de schipper maakt u kennis met uw zeilgezelschap. De goed gevulde bar leent zich daarbij perfect voor een gezamenlijk drankje en is daarmee een mooi begin van het weekend. Zaterdag Na het ontbijt zeilen we naar het rustieke Vlieland. Vlieland staat bekend als de ultieme bestemming voor mensen die het echte eilandleven willen ervaren. Stil, aangenaam en daarnaast omgeven door schitterende natuurgebieden. Zondag Op Eerste Pinksterdag laten we het schip droogvallen, zodat u een bijzondere wandeling…

Lees verder →

Oerol 2019 (weekend) Uiteraard is het zoals ieder jaar weer mogelijk een fantastisch individueel arrangement voor het festival Oerol te boeken. De imposante schepen Suydersee en Manna zeilen u graag naar Terschelling en zullen gedurende het weekend tevens uw slaapplaats zijn. Kortom, trakteer uzelf op een heerlijk weekend Terschelling. Want het Oerol festival is met stip het leukste evenement van de zomer! Oerol weekend Suydersee 14 – 16 juni 2019 Oerol weekend Manna 21 – 23 juni 2019 Programma Vrijdag 14 juni / 21 juni Vrijdag vertrekken we om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij bovendien dat er een warme maaltijd voor u op tafel wordt gezet. Bij het eiland aangekomen stapt u zo van boord en kunt u meteen opgaan in het fenomeen dat Oerol heet. Laat u meevoeren door onder andere kunst en muziek. Bekijk een indrukwekkende fototentoonstelling of bezoek bijvoorbeeld een openluchttheatershow. Maar geniet daarnaast vooral…

Lees verder →

Bel ons

Tel: 088 – 7333 745
Fax: 0517 - 430 299